Tuba Büyüküstün Instagram paylaşımı ile psikolojik şiddet itirafında bulundu!

Başarılı ve güzel oyuncu Tuba Büyüküstün Instagram hesabında Kadınlar Günü için yaptığı paylaşımla dikkat çekti.

Merve Mutlu
11 Mart 2019 - 11:45
Magazin

Başarılı projelerde yer alan ve aktif rol aldığı proje olmadığında da kendisinden sıkça başarılarıyla söz ettiren Tuba Büyüküstün, Instagram hesabından yaptığı "Kadınlar Günü" özel paylaşımı ile dikkatleri üzerine çekti. Başarılı oyunculuğunun yanısıra güçlü duruşuyla da beğenilen Büyüküstün, kendisine hakaret eden takipçisine de çok güzel bir cevap verdi.

19-03/11/buyuk.png

Dünya Kadınlar Günü’müz kutlu olsun. Kadın olarak ‘erkek dünyası’nda psikolojik ve fiziksel siddete maruz kalıyoruz. Hergün...Ve bizden bunu doğal karşılamamız bekleniyor imalar ve bakışlarla. Erkeğin hegomanyasının kadına yüzyıllardır uyguladığı şiddetin yanısıra, kadın da kadına psikolojik şiddet uyguluyor. Hatta bazen kendi kendimize yapıyoruz bunu. Unicef in 2016 yılında yaptığı bir araştırmaya göre, 15-19 yaşları arasındaki kızların %44 ü belirli durumlarda bir erkeğin karışını ve partnerini dövmesini ya da ona vurmasını haklı görmektedir. Kızlarımıza öğretelim.Hayır, haketmiyoruz, haketmiyorsun. Biz özeni hakediyoruz. Güzel sözleri, güzel bakışları hakediyoruz. Sevilmeyi hakediyoruz, sevmeyi hakediyoruz, takdir edilmeyi hakediyoruz, kendi tercihlerimizi yapabilmeyi ve hayatımızı kendi tercihlerimize göre yaşamayı hakediyoruz. Her insan hakediyor. Ve biz, önce kız çocuğu olmayı hakediyoruz. Sonra kadın olmayı hakediyoruz. Gönlümüzce... 

Kadınlar Günü için paylaşım yapan Tuba Büyüküstün'e, yaptığı paylaşımdaki görselin ingilizce kelimeler içermesi nedeniyle bir takipçisinden gelen, "Türkiye'de ezik kaç kadın sizin İngilizce paylaşımınızı anlamıştır acep, elit olayım derken ezik olmayın lütfen." yanıtı karşısında Büyüküstün de, ""İşte 'kadına psikolojik şiddet' derken ve 'kadın etiketlemek' derken bundan bahsettim... Yorumunuz ile beni ve Türkiye'deki bir çok değerli kadını 'ezik' olarak etiketlediniz. Bu bir psikolojik şiddettir. Bu konuya örnek olduğunuz için teşekkür ederim. Daha iyi anlatmama yardımcı oldunuz. Sevgiler..." yanıtını verdi. 

19-03/11/ezik.png

19-03/11/tuba.png

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin