Türkan Şoray'ın yeni dizisi belli oldu! Şoray diyetinin ayrıntıları!

Türkan Şoray yeni projelerini ve özel diyetini anlattı.

resim yok
22 Temmuz 2013 - 09:53
Röportaj

Türkan Şoray yeni projelerini ve özel diyetini anlattı. ''Bugüne kadar edindiğim bilgilerle kendimce bir diyet buldum. Adını da Türkan Şoray diyeti koydum'' dedi.

Türkan Şoray sinemadaki kanunlarından sonra literatüre kendi adını taşıyan diyetini de sokuyor.

 

Samimi açıklamalar

Yeni dizi filmi için form tuttuğunu söyleyen Şoray,''Kendime özgü bir rejim uyguluyorum. Adı Türkan Şoray diyeti'' dedi.

* Sinema filmlerinin dışında bir projeniz var mı?

Tamamen bana ait olan bir dizi projesi hazırladım. Yıllarca aşka kalbini kapatmış, doğudan gelen, geleneklerini unutmamış bir kadının hikâyesi. Dizinin ismi ‘Mühürlü Kalp’.

*  Bu dizide oynayacak mısınız?

 Evet. Bütün kostümlerin çok güzel olmasını istiyorum. Dizide bir kadının inanılmaz dönüşümünü göstereceğim. Bunun için müthiş bir diyete girdim.

* Şu anda diyette misiniz?

 Giyeceğim kostümlerin yakışması için zayıf olmam gerekiyor.

* “Türkan Şoray’ın diyeti nasıl” diye şimdi hanımlar merak edecekler? Bize yaptığınız diyeti anlatır mısınız?

Artık hepimiz bu konuda uzman olduk. Televizyonu açıyorsunuz, mutlaka bir kanalda “Şu diyeti yapın, bu diyeti yapın” diyorlar. 20 sene önce bunları bilmiyorduk. Ekmeği de yiyorduk, pilavı da. Şimdi pilav yemekten çekiniyorum. Hayatta en sevdiğim şey, domatesli pilavdır. Karnıyarık yemeğine de bayılırım. Ben de bütün bilgilerimden kendimce bir diyet buldum. Adı, ‘Türkan Şoray diyeti’. Mesela kepekli pirinçten pilav yapıyorum. Pilavı yağsız, bol domates, biber mantar ve soğanla yapıyorum. Muhteşem oluyor. Tıpkı risotto gibi oluyor. İçine bir de kaya tuzu koyuyorum.

* Kahvaltıda ne yiyorsunuz?

 Ekmeği kestim. En fazla günde bir kez kepekli ekmek yiyorum. Sabah kahvaltıda peynir yiyorum. Peynir oburuyum. Bıraksalar midemi tıka basa peynirle doldururum. 6 tane zeytin, bir tane yumurta yiyorum. Yumurtanın akını çırpıp, ocakta pişiriyorum. Adeta börek gibi oluyor. Bunların dışında bol soğan, kırmızı biber ve zeytinyağı ile mercimeği haşlıyorum. Bunu öğlen yiyorum. Beni tıka basa doyuruyor. Akşamları enginar haşlıyorum. Onu cacıkla yiyorum. Ayrıca patlıcan, biber ve kabak közleme yapıyorum. Tabii bunların hepsi yağsız oluyor. Onun üstüne domates sos yapıyorum. Bir de bol nohut ve buğdayı haşlayıp, üstüne yoğurt döküp yiyorum. Mümkün olduğu kadar et yememeye çalışıyorum.

ZEKİ MÜREN'LE GİZLİ GİZLİ ÇEKİŞİRDİK

Zeki Müren'le de bir filmde rol almıştınız değil mi?  

Afişte kimin ismi üstte yazılacak tartışması çıktı aramızda. Biz zaten Zeki Müren'le gizli gizli çekişirdik. Hangimiz daha fazla vergi verecek diye. Bu yıllarca  yıllarca. Afiş meselesinde ben benim adım başa yazılacak dedim. O da 'benim adım başa yazılacak' deyince, bayağı uzadı aramızdaki müzakereler. Ondan sonra yapımcı çareyi bulup isimlerimizi çapraz olarak koydu. Çok sevdiğim bir insandı. İnanılmaz kibardı.
[reklam]
Vergi sıralamasında hanginiz birbirinizi geçiyordunuz?

Genelde ben onu geçiyordum. Arada o birinci oluyordu. Bir kere daha çekişmemiz oldu. Bir kan bağışı oldu Çapa'da. Bir gün ben gidiyordum Çapa'ya bir gün de Zeki Müren. Hangimizin hayranı daha çok kan verdi diye kapıştık. Benim hayatımda unutamadığım günlerden biridir o. Yemin ediyorum orada polis insanları zor sıraya sokuyordu..

FİLMİMDE ANNELİĞİ ANLATACAĞIM  

Bir film çalışması içinde olduğunuzu biliyorum. Bize biraz anlatır mısınız?

Selim İleri'yle bir senaryo hazırladık. Bir aktristin yaşamı. Bir de Osman Şahin'in bir senaryosu üzerinde çalışıyoruz. O da bir kasaba hikayesi. ikisinde de oynayacağım. Bir de ben kendim annelikle ilgili bir senaryo yazıyorum. Anne çocuk ilişkisi üzerine kafamda birikmiş, çevremde yaşadıklarım, kendi annemle yaşadıklarım bütün bunları anlatan özgün bir hikayeyi senaryolaştırıyorum. Onda oynamayacağım, onun yönetmenliğini yapacağım. Adı, "Annem Derdi ki"... Annem bana "Ahhh kızım sen ancak beni anne olursan anlarsın" derdi. Ben şimdi Yağmur'a söylüyorum bunu. Mesela kızım üstüne bir şey almadan dışarı çıkıyor. "Kızım üşürsün" diyorum. "Aman anneee" diyor.

HEYKELİMİN DİKİLMESİNE BEN KARŞI ÇIKTIM

Türkan Şoray kendine bir mezar yeri düşünüyor mu?

Ayyy böyle şeyler konuşmayın. Benim mezarım Zincirlikuyu'da duruyor. Hazır yani. Annemin yanı boş. Orada yatacağım.

Bir büstünüz, heykeliniz dikilsin ister misiniz?

Büstüm dikiliyordu ama ben açtırtmadım o heykeli. Kocaman bir heykeldi.

Neredeydi?

Beşiktaş Parkı'nda.

Neden açtırtmadınız?

Öldükten sonra belki olur da yaşarken böyle bir şey olsun istemedim.

O zaman siz bir caddeye isminiz verilmesini de istemezsiniz?

Bak, onu isterim. Neden acaba? Zaten eksik olmasınlar bana jest yapmışlar, benim okulumun sokağına, 'Türkan Şoray' sokağı adını vermişler. Sarıyer Belediyesi öyle bir jest yaptı bana.

KIZIMIN RESİMLERİNDEN SERGİ AÇACAĞIM

Yağmur'un oynadığı bir filmin yönetmenliğini  yapmak gibi bir hayaliniz vardı değil mi?

Bir hatıra olsun istiyorum. Allah kısmet ederse öyle bir projemiz var. Yağmur'un bir filmde oynamasını istiyorum. Ayrıca Yağmur'un yağlı boya resimlerini yapmak istiyorum. Fırsat bulamadım, henüz başlayamadım ama yapacağım. Sonra bir sergi açmayı düşünüyorum. Anne gözünün dışında bir de sinemacı gözüyle görüyorum onu. Bir de çeşit çeşit kadın başlarını çizeceğim. Filmlerimden esinlenip yapacağım bunu  Örneğin poşulu, yemenili kadın, şapkalı kadın gibi.

 

 

ŞORAY'IN KIZI YAĞMUR ÜNAL'DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin