resim yok
21 Mayıs 2013 - 00:00

Güzel oyuncu Güneş Emir hakkında açılan dava mahkeme tarafından reddedildi!

Konuyu köşesinde değerlendiren Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, davanın önemine dikkat çekti.

 

Semercioğlu yazısında;

"Güneş Emir, haftanın 7 günü süren uzun çalışma koşullarına isyan ederek başrol oynadığı diziden ayrılmış bunun üzerine yapımcı kendisine tazminat dava açmıştı."

"OYUNCULAR SENDİKASININ MÜDAHİL OLDUĞU İLK DAVA"

Önceki gün bu dava sonuçlandı.

Bu davanın ilginç bir yanı daha vardı; Çünkü Oyuncular Sendikası’nın da müdahil olduğu ilk davaydı bu.

Çünkü Güneş Emir, çalışma saatleri nedeniyle yapımcıyla ters düştüğünde Sendika’ya başvurmuş, Oyuncular Sendikası da yapımcısı Focus Film’e “Çalışma saatleri düşürülmeli, üyemize daha insanı çalışma koşulları sağlanmalıdır” ihtarı çekmişti.

"DAVA REDEDİLDİ"

Focus Film bu uyarıları da dikkate almayarak Güneş Emir’e dava açmıştı. Önceki gün görülen davada Oyuncular Sendikası Başkanı Memet Ali Alabora, Genel Sekreteri Şebnem Sönmez ve gözlemci olarak Bir-Oy’un avukatı da yer aldı.
[reklam]
Görülen dava sonunda mahkeme, Oyuncular Sendikası’nın sunduğu “sözleşmenin başından beri geçersiz” olduğu gerekçesini kabul etti ve açılan davanın haksız olduğuna hükmederek davayı reddetti.

"EMSAL NİTELİĞİNDE"

Bu gelişme Türkiye’deki TV ve sinema sektörü için büyük önem taşıyor. Çünkü ilk kez bir oyuncu ve Oyuncular Sendikası, ağır çalışma koşulları gerekçesiyle bir yapım firmasına karşı dava kazandı.

Mahkemenin bu kararı hem pek çok oyuncuyu cesaretlendirme hem de ilerisi için emsal olabilmek açısından önem taşıyor." ifadelerine yer verdi.

 

Deniz Yıldızı dizisinin Deniz’i  olarak tanıdığımız Güneş Emir, 10 Mayıs 1985 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Oyunculuk eğitimini ise Tobav Oyunculuk Atölyesi, Basat Oyunculuk ve İstasyon Sanat Evi Oyunculuk‘ta aldı.

 

 

TÜRKİYE'DE EN ÇOK NE İZLENİYOR? iŞTE ARAŞTIRMA SONUÇLARI!
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin