resim yok
16 Temmuz 2014 - 10:40
Röportaj

Bir modern Robin Hood hikayesi...

Kanal D'nin yaz projesi 'Ulan İstanbul' çok kısa sürede fenomen oldu.

Dizide, hayata tutunamayan, başlarından dramatik hikayeler geçen altı kişinin bir araya gelerek 'adaleti' bulma çabası anlatılıyor...


Şehre birer 'Ulan!' çekerek gelmiş altı kişilik çetenin başını, usta oyuncu Uğur Polat çekiyor. Şebnem Bozoklu, Sevtap Özaltun, Erkan Kolçak Köstendil, Kaan Yıldırım ve Caner Özyurtlu ise Polat'ın adaletli çetesinin diğer isimleri!

 

SAMİMİ AÇIKLAMALAR

Karakterlere hayat veren oyuncular, Elele dergisinin Temmuz sayısına konuştu; diziyi, projelerini ve yaşadıkları İstanbul’u anlattı...

KAAN YILDIRIM: 'Kayıp' dizisiyle oyunculuğa adım attı. 'Ulan İstanbul'un bıçkın delikanlısı 'Ferdi' olarak usta oyuncularla yoluna devam ediyor.

UĞUR POLAT: Hayata karşı duruşu, karizmasıyla yaşayan bir efsane. 'Ulan İstanbul'da çetenin reisi 'Kandemir' karakterini canlandırıyor.

SEVTAP ÖZALTUN: 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisinde dikkatleri üzerine çeken Sevtap Özaltun, şimdi 'Ulan İstanbul'un 'Derya'sı oldu.

CANER ÖZYURTLU: Dizideki çetenin  dahisi. 'Elveda Rumeli'nin 'Deli Namık'ı olarak hafızalara kazınan Özyurtlu'nun yeni karakteri 'Bahadır'ın bir fenomene dönüşmesi an meselesi.

 

YENiLDiĞiM ZAMAN KAŞ'A KAÇIYORUM

'Ulan İstanbul, bir dostluk ve dayanışma hikayesi. Benim oynadığım karakter 'Kandemir'in önderliğinde, bir çetenin etrafında dönüyor. Çok sevimli, birbirine çok sıkı bağlı, neredeyse aile olmuş insanlar var hikayede. Modern bir Robin
Hood hikayesi aslında.

Üst üste ağır dramlarda oynamıştım. 'Ulan İstanbul'un eğlenceli kısmına takıldım biraz. İlk kez yazın çalışacağım, bir de bunu deneyeyim dedim. Şımarıklık yapmanın da alemi yok çünkü pek çok meslektaşımız işsiz, pek çok dizi bitiyor.

 

UĞUR POLAT: ''ÇOK SABIRSIZIM''

Ben İstanbul'a yenildiğimi anladığım zamanlar, gidiyorum. Yani şu içinde bulunduğumuz ortam ne kadar kaotik, ne kadar rahatsız edici baksanıza... Bir yandan güzel bir müzik duyuyoruz ama yanımızdan kamyon geçiyor. İşte ben böyle anlarda 'Ulan İstanbul ben daha büyüğüm' diyorum ve kaçıyorum. Uzun süredir Kaş'ta yaşıyorum; orası daha dingin, daha sessiz, sakin! Ufuk var, deniz var, oksijen var.[reklam]

Çok sabırsızım, çok mükemmeliyetçiyim. Bu huylarımı törpülemem lazım ama bu yaşa geldim hâlâ yapamadım. Yeni nesilden çok yetenekli oyuncular var. Bizim ekibi çok beğeniyorum. İlker Kaleli ve İsmail Hacıoğlu’nu başarılı buluyorum.

ŞEBNEM BOZOKLU: 'Canım Ailem'in ‘Meliha’sı Şebnem Bozoklu, dizide 'Yaren' karekterini canlandırıyor. Dizi başlamadan klibi, internet üzerinden ilk üç günde tıklanma rekorları kırdı.

 

'YAREN' BENi TAM KALBiMDEN VURDU

Benim için iki açıdan çok önemli bir karakter... Hep oynamak istediğim bir tip. Sahnedeyken son derece kadınsı, iddialı, fark edilen bir kadın. Sokağa çıktığında ise pavyonda çalıştığı ve kendini korumak istediği için çok erkeksi bir tavrı var. Yeşil parkası, spor ayakkabıları ve abartısız makyajıyla görünüyor. Bu değişim benim için çok önemli.


İkinci önemli tarafı ise şarkı söylemesi. Sözü müziği 'Yaren'e ait olan 'Kezzapla Mayonez' şarkısı için stüdyoya girdim, şarkı söyledim ve bir klip çekildi. İnternette aldığı tık sayısı ile rekor kırdı. 'Yaren' beni tam kalbimden vurdu.

Dizinin hikayesi Türk televizyonlarında daha önce çok izlemediğimiz bir hikaye. Çok yeni, çok taze, çok genç bir beyin takımı tarafından üretilen, yazılan, yönetilen, oynanan bir iş. Altı kişinin hayata beraber tutunma mücadelesini ana hikaye olarak alıyor. Temmuz sonunda muhtemelen bir sinema filmi çekeceğiz. Ancak detaylar belli olmadığı için şu anda anlatamıyorum.

Evlilik çok yolunda gidiyor. Hayatın merkezi değil bence insanların medeni hali. Yani evli ya da bekar olmak hayatın merkezinde olmamalı. Nerede mutluysan, nasıl mutluysan öyle devam etmeli. Keyfimiz çok yerinde, beş yılı bitirdik. Emre ile olan ilişkimi seviyorum!

 

SEVTAP ÖZALTUN: TAKINTILARIM BENİ YORUYOR

Ben ekibe son dakikada dahil oldum. 'Fatmagül'ün Suçu Ne?'de oynadığım karakter dolayısıyla biraz önyargıları varmış ama kırmam uzun sürmedi.

Oynadığım 'Derya' karakteri enerjisi çok yüksek, güçlü bir kız, hayata sıkı sıkı tutunabilecek kapasitede. Senaryonun ritmi gerçekten çok güzel, seyirci  izlerken hiç sıkılmayacak.

Takıntılı biriyim... Takıntılarım beni de karşımdaki insanları da yoruyor.  Yönetmenimiz monitörden izletmiyor bana sahnelerimi. Çünkü izlediğim an 'Allah kahretsin' diyorum ve bu çok rahatsız edici bir şey. Yönetmen zaten işi bilir ve o 'oldu' diyorsa üzerine bu kadar gitmenin anlamı olmaz ama ben kendimi epey hırpalıyorum ve bu özelliğimden kurtulmaya çalışıyorum.

 

CANER ÖZYURTU :KADRO GÖRDÜM ‘TAMAM’ DEDiM

Senaryoyu ilk okuduğumda kimlerin oynayacağını merak ettim. Çünkü her sahnede herkes bir arada. Kadroyu öğrenince 'Tamam' dedim! Bu işin en cazip tarafı; ekip, yönetmen ve oyuncular. Böyle şeyleri pek söylemem. Bu konuda gerçekten çok ciddiyim.

ERKAN KOLÇAK KÖSTENDİL: Hem tiyatro sahnesinde hem sinemada bolca ödüllendirilen Erkan Kolçak Köstendil, dizinin 'Çakal Karlos' lakaplı fırlaması rolünde.

 

BENi EN ÇOK 'ULAN' ETKiLEDi

Para, aile, dostluk, aşk, İstanbul. Beni en çok etkileyen kelime ise 'ulan.' Adaletli çalmaya çalışan bir hırsız çetesinin hikayesi. 'Suçluluğun fıtratında adalet vardır'dan yola çıkarak bunu yapıyorlar. Oynadığım karakter de 'Çakal Karlos'. Tabii gerçeği ile alakası yok. Grubun gerçekten çakalı.

KAAN YILDIRIM: Oyuncu olmak için sadece eğitim yetmez

'Kayıp' dizisi bittikten sonra birkaç proje için görüşüyorduk. Beni 'Ulan İstanbul' heyecanlandırdı, ''Bu işte olmalıyım'' dedim. Oyunculuk sadece eğitimle olacak bir şey değil. Mutlaka içinizde ona karşı bir eğilim, yetenek ve kabiliyet olmalı. Eğitim bu işi daha güzel yerlere getirebilecek bir araç.

 

 

'ULAN İSTANBUL' 5. BÖLÜM FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin