Umut Akyürek yeni projesi ve gelecek planlarını anlattı!

Türk sanat müziğinin güçlü seslerinden Umut Akyürek, yeni albümü 'Alaturka' ile müzikseverlerle buluştu.

resim yok
24 Ekim 2013 - 09:15
Röportaj

Yeni bir albüm çıkaran Umut Akyürek: ''Türk sanat müziğine ivme kazandırmak için Tarkan'ın bu türde bir albüm yapması gerekiyor. Zaten onun altyapısında Türk sanat müziği var.''

Türk sanat müziğinin güçlü seslerinden Umut Akyürek, yeni albümü 'Alaturka' ile müzikseverlerle buluştu. Albümünü gençlerin de çok seveceğini belirten Akyürek; yeni şarkıları, müziğe bakışı ve sektörün durumu hakkındaki görüşlerini anlattı...


Yeni albümünüzü anlatır mısınız?


'Alaturka'; benden beklenen bir çalışmaydı. Kısmetse bunu bir seri olarak sunmayı düşünüyoruz. Albümde 14 eser var; dolu dolu bir Türk müziği albümü. Repertuvarı hazırlarken, dinleyicilerimin fikirlerini göz önünde bulundurdum. Güzel tepkiler alıyorum. Amacım; 14 şarkının sıkılmadan dinlenmesi... İçinde gençlerin de çok seveceği şarkılar var.


Sizce, Türk müziği gençlere nasıl sevdirilebilir?


Türk müziği sanatçılarının daha çok albüm yapması lazım. Bizden önceki kuşağın bu işi ihmal ettiğini düşünüyorum. Bu konuda Ahmet Özhan, Türk müziğinin savaşçısı ve lideri oldu. Fakat diğer sanatçılarda bu gayreti göremiyorum. Gençler, aslında Türk müziğini çok seviyor. Bu konuda bir sıkıntı yok ama onlara bir şey sunulmuyor. Medyada da birazcık üvey evlat muamelesi görüyor sanki bizim musikimiz.

 

Bu milletin asli müziği; Türk müziği ve halk müziğidir. Diğer müzik türleri de değerli elbette ama ne yaparlarsa yapsınlar, gecenin sonunda Türk müziği ve Türk halk müziği okunmadan bir programın bitmesi pek mümkün görünmüyor bu topraklarda. Neşet Ertaş'a uğramadan, Zeki Müren'e saygı duruşunda bulunmadan dinleyiciyi hoşnut etmeniz mümkün değil. Popçular da dönüp dönüp Türk müziği okuyor sahnede.

 

HALK MÜZİĞİ YAPACAĞIM

Farklı kulvarda olup da Türk sanat müziği söylemesini istediğiniz bir isim var mı?


Tarkan'ın söylemesini isterim çünkü onun altyapısı zaten Türk sanat müziği. Hatta biz birlikte aynı musiki cemiyetine gidiyorduk. Koronun en küçük elemanlarıydık. Geçtiğimiz aylarda bir yerde karşılaştık sohbet ettik. "Türk müziğine neden eğilmiyorsun?" diye sordum. Bir albüm yapmasını çok isterim. Bu, müziğe çok büyük bir ivme kazandırır.


İleride farklı müzik türlerine yönelmek ister misiniz?


Zaman zaman çıktığım programlarda bunun örneklerini sunuyorum. İyi müzisyenler ve iyi müzik olduktan sonra ben her tarzı okurum. Türk halk müziği albümü yapacağım ileriki yıllarda. Eşimle de düet yapacağız o albümde. Tekerleme gibi sözleri olmayan, saçma sapan müziklerin dışında her şeyi dinlerim ben.[reklam]

TOPLUMSAL CİNNETE MÜZİK ÇARE OLABİLİR

Türk müziğinin insan ruhuna iyi geldiği söylenir. Buna katılıyor musunuz?


Çok doğru; eskiden ruhsal terapilerde Türk müziği dinletilirdi. Bu bir bilim dalı. Kainatta her şeyin iyi veya kötü frenkansları var. Müzikte de bu etkin bir halde. Mesela heavy metal müziğin, insana çok kötü tesir ettiği belirlenmişti.

 

Türk musikisi; ilahi bir müzik olduğundan, rahmandan gelen ve benzeri olmayan, arındırıcı, şifa veren, çok faydalı bir müzik. Bu müzik; toplumda şu anda varolan cinnet halinin bence çok önemli bir çaresi olabilir. Müzik çok önemli; ne kadar yaygınlaşırsa, insan üzerinde o kadar etkili olur

 

FİZİĞİM ALLAH VERGİSİ

Formunuzu nasıl koruyorsunuz?


Vallahi çok çalışıyorum. Hiç spor yapmam; keşke yapabilsem. Bunun yanı sıra her şeyi yerim. Fiziğim Allah vergisi; ben de kendime hayret ediyorum. Yemek yemeyi seviyorum; hamursuz günüm geçmez ama abartmıyorum. Tatlısız da günüm geçmez. Ayrıca iyi yemek yaparım.

 


 

EBRU ŞALLI SESSİZLİĞİNİ BOZDU! İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin