resim yok
01 Kasım 2012 - 00:00

Uçurum Dizisi Keşke Bitmese

 
 
Geçen sezon Atv ekranlarında ekrana gelmeye başlayan Uçurum dizisi, sağlam senaryosu ve başarılı oyunculukları ile kısa sürede ciddi bir izleyici kitlesi oluşturmuştu. Fuhuş sektörünü gözler önüne seren bu  hikayenin her bölümü merakla takip edilmiş ve sezona geç girmesine rağmen izleyicinin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Özellikle sosyal medyada en fazla takip edilen dizi ünvanını uzun haftalar elinde bulundurmuştu. Hala da bu ünvanı elinde barındıryor.
 
Gelin görün ki 2. sezona  ne  yazık ki iyi bir şekilde başlayamadı. TNS reyting sistemi ile birlikte kanallar ciddi bir politika izlemeye başladılar. "Reytingi olmayan diziler gidecek". Atv, Son Yaz Balkanlar ile bu süreci başlattı. Büyük umutlarla yayına sokulan dizi, umulan başarıyı getirmedi. Hal böyle olunca yeni sezonun sürpriz finalini yaptı.
 
Uçurum dizisinin de hali kötüydü. Aslında bu biraz da Atv'nin izlediği politikadan oldu. Dizi, anlamsız bir şekilde salı gününden Cumartesi gününe alındı. Sonra gereksiz bir ara verip diziyi salı gününe geri aldı. Şimdilerde Çarşamba günleri ekranda varlığını göstermeye çalışıyor. Reytingler düşüyordu ama Sosyal medyada ki başarısı bize "bu dizi yayından kalkar mı?" sorusunu sordurmuyordu. Çünkü, nice diziler, sosyal medyanın gücü ile ayakta duruyordu. Leyla ile Mecnun, Behzat Ç. ve Suskunlar gibi diziler bu dizilerin başında geliyordu. Ama anlaşılan TNS reytinglerinin varlığı sosyal medyayı etkisiz hale getiriyordu.
 
Şu saaten sonra kanal ve yapım firması ne yapar bilmiyoruz ama dizi şimdilik bitirilmiş görünüyor. Oysa ki bazı kaliteli yapımların, ilgili referansı aldıktan sonra ekranda ki varlıklarını sürdürmeleri gerektiğine inanıyorum. En azından Ocak ayına kadar izleyicileri ile vedalaşama süreci yaşansaydı. Hikaye  acele bir final ile değil de, beklenen bir final mücadelesine dönüşseydi. Bu denli gerçek bir hikayenin izlenesi karakterlerini kim bilir hangi dizide bir daha izleyebilme şansına erişiriz.
 
Uçurum keşke bitmese... Keşke bitirmeseler de kaliteli ve izlenesi bir dizinin varlığı  ile sevinmeye devam edebilesek...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin