Ünlü isimler bu proje için buluştu

Toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek için hazırlanan 'Eşitlik Ninnileri' albüm lansmanı gerçekleşti. Albümde Ataol Behramoğlu, Haydar Ergülen ve Sunay Akın tarafından sözleri yazılan ninniler; Teoman, Gökhan Özoğuz, Celil Nalçakan, Bülent Şakrak ve Mert Fırat gibi isimler bir araya geldi.

Berfin Sengil
21 Aralık 2023 - 09:44
Magazin

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna dikkat çekmek amacıyla planlanan Eşitlik Ninnileri albümünün lansmanı Metropol İstanbul’da bulunan DasDas Sahne’de gerçekleştirildi. Tüm geliri Mor Çatı Derneği’ne bağışlanacak olan Eşitlik Ninnileri projesinde Ataol Behramoğlu, Haydar Ergülen ve Sunay Akın tarafından sözleri yazılan ninniler; Teoman, Gökhan Özoğuz, Celil Nalçakan, Bülent Şakrak ve Mert Fırat tarafından seslendirildi. Lansman toplantısında toplumsal cinsiyet eşitliğinden yola çıkan projenin hikayesi anlatıldı.

Eşitliğin Sesi, Bebeklerin Ninnisi Olacak” sloganıyla hayata geçirdiği “Eşitlik Ninnileri” albümünün tanıtımı Ece Vahapoğlu moderatörlüğünde DasDas Sahne’de yapıldı. Yanındayız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selen Okay Akçalı, Dişi Business Platformu Genel Yayın Yönetmeni İsmail Baydar, Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşcıoğlu ile projede yer alan Mert Fırat, Gökhan Özoğuz ve Haydar Ergülen toplantıda albümle ilgili görüşlerini paylaşırken Ataol Behramoğlu, Celil Nalçakan, Teoman, Bülent Şakrak ve Sunay Akın da videolar ile toplantıya katıldı.

Albüm için Ataol Behramoğlu’nun kaleme aldığı “Uyuma Çocuk” ninnisini seslendiren Gökhan Özoğuz, "Bu projede yer aldığım için çok mutluyum. Gerçekten anneler bizler için kutsal varlıklardır. Annelerimiz için kadınlarımız için biz erkekler herşeyi yapmalıyız. Onları el üstünde tutmalıyız. Bu proje benim için inanılmaz bir deneyim oldu. Erkekleri baltaya benzetiyorum. O yüzden kadınlar kesinlikle bizden daha üstün varlıklardır“ dedi.

Sunay Akın’ın yazdığı “Efe’nin Ninnisi”ni seslendiren Mert Fırat, "Umarım bu projemizin anlamı herkese ulaşabilir. Çok güzel ninniler okuduk bebeklerimiz için. Umarım her baba evlatlarına okur bu güzel eserleri. Ben de kendi çocuğuma okumaya başladım" diye konuştu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin