Ünlü isimlerin batıl inançlarını merak ediyor musunuz?

Ünlülerin batıl inançları var mı?

resim yok
10 Ocak 2014 - 11:36
Magazin

Ünlülerin batıl inançları var mı?

Birçok insanın gündelik yaşantıda kötü olaylarla karşılaşmamak için uyguladığı bazı totemleri ya da batıl inançları vardır. Bazıları kendisine uğur getiren eşyaları yanından ayırmaz, bazıları da pozitif düşünce gücüyle aksilikleri yenebileceğini düşünür.

 

Klass dergisi, cemiyet hayatının ünlü isimlerine batıl inançlarını sordu.

 

FERYAL GÜLMAN

Nazara inanırım


Dua bence her şeyin başı. Bol dua etmek ve kalbini kötü düşüncelerden uzak tutmak en iyisidir. Batıl inançlarım yoktur ama artık nazara inanıyorum.

 

ASLI ÜSTÜNKAYA

Beşiktaş'ın maçları için özel totemim var


Bir iş hayırlısıysa Allah nasip eder. Kalp temizliği her türlü emelin anahtarıdır. Ama Beşiktaş'ın maçları için özel bir totemim vardır. Dua eder ve top bizim kaleye yaklaştığında 'Kaçır' derim. Bunu babamdan öğrenmiştim.

 

AYŞE KUCUROĞLU

Dua kitabım olmadan uçağa binmem


Nazar boncuğu taşımıyorum, çocuklarıma da takmıyorum. Çünkü onun enerji olduğunu düşünüyorum, yani iyi bakmakla ilgili olduğuna inanıyorum. Bir uçağa binerken mutlaka herkesle vedalaşırım. Bu biraz tuhaf gelebilir ancak uçak korkum var. Bu korkumu en aza indirmek için hep yanımda taşıdığım dua kitabım vardır. Onsuz hayatta kimse beni uçağa bindiremez. Bunun bana iyi geldiğini düşünüyorum ve hep aynı kitabı yanımda taşıyorum.

 

ARZU SABANCI

Kulak çekip tahtaya vururum


Nazara inanır, üzerimde sürekli mavi boncuk taşırım ve sık sık nazar duası okurum. Bir de çok fazla kulak çekip tahtaya vururum.

 

AHU AYSAL

İnancım doğadır


Ben bir Animist'im. Yani inancım doğadır. Tuhaf ama ben istediğim her şeyin benim için hayırlı ise olmasını isterim. Bu yüzden ısrarla üzerinde durmam.[reklam]

ASLI ŞEN

Pozitif düşünce kullanırım


Benim batıl inancım yoktur ama çok istediğim bir şeyin direkt olacağını düşünürüm ve hayal kurar, pozitif düşünce kullanırım. Genelde de Allah beni mahcup etmedi çok şükür.

 

AYŞEGÜL DİNÇKÖK

Bıçağı kimsenin elinden almam


Batıl inançlarım vardır; her şeye sağ ayakla ve dua ederek başlarım. Merdiven altından geçmem ve bıçağı kimsenin elinden almam.

 

BEYZA ARSLAN

Nazar boncuğu sadece süstür


Dini bakımdan inançlı bir insan olduğum için batıl inançlarım yoktur. Nazara inanırım ama korunmak amacıyla takılan nazar boncuğunun sadece bir süs olduğunu düşünüyorum.

 

İPEK VAROL

Eşyaya anlam yüklemem


Ben inançlı bir insan olduğum için maddelere ve eşyalara anlam yüklemekten her zaman kaçınırım. Ama her sabah güne başlarken, o günün bana ve aileme önce sağlık, sonra huzur, mutluluk ve bereket getirmesini dilerim.

 

YASEMİN MASİS

Her şeyi oluruna bırakırım


Benim hiç batıl inancım yoktur. İstediğim bir şeyin gerçekleşmesi için elimden gelen ne varsa yapar, sonra da oluruna bırakırım. Bir şey olmuyorsa, bazen olmaması gerektiği içindir. Ne demişler; su akar yolunu bulur.

 

 

HAYIR İŞİ İÇİN GELİN OLUP KINA YAKTI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin