Ünlü oyuncu emekli oluyor!

'Reaksiyon' dizisinin Dayı'sı Erdal Beşikçioğlu, 1993'te girdiği Devlet Tiyatroları'ndan emekli oluyor.

resim yok
24 Ekim 2014 - 11:12
Magazin

Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'ne emeklilik dilekçesini veren oyuncu, şubat ayında emekli olacak.

 
Beşikçioğlu, 'Bir Delinin Hatıra Defteri' oyununa da Ankara'da kurduğu Tatbikat Sahnesi'nde devam edecek.
 


ERDAL BEŞİKÇİOĞLU KİMDİR?

Erdal Beşikçioğlu kimdir, Erdal Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970 yılında Ordu, Ünyeli bir memur baba ve Ankaralı Arnavut bir annenin ilk çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldi. Babası Vakıflar Bankası’nda müdürdü. Babasının tayinleri sebebiyle İlkokula Ankara’da başladı, sonra Kayseri ve İzmir‘de devam etti. Liseyi İzmir Özel Türk Koleji’nde okudu ve İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi’nde devam etti. Liseyi Ankara’da bitirdi. Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav‘ın yeğenidir.
 

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girdi. Konservatuar eğitimi sırasında “William Guskill” ile yaratıcı drama üzerine workshop çalışmalarına katıldı. 1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatrolarında göreve başladı. 95-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda müdür vekili olarak görev aldı. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görevine devam etti.
 


Erdal Beşikçioğlu, konservatuvardan sınıf arkadaşı oyuncu Elvin Beşikçioğlu ile 1991’den beri evlidir. “Derin” (d.2001) adında Bir kız çocuğu vardır.
 

REAKSİYONDA CEMAAT GÖNDERMESİ

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin