Ünlü oyuncu yeniçeri oldu!

Yeniçeri oldu kılıç kuşandı!

resim yok
12 Haziran 2013 - 16:19
Magazin

Yeniçeri oldu kılıç kuşandı!

Samanyolu TV'de yayınlanan 'Osmanlı'da Derin Devlet' dizisinde başrol oynayan Orhan Kılıç, dizinin Cuma günü yayınlanacak yeni bölümünde yeniçeri askeri olarak kamera karşısına geçti.

Dizide; Sultan Ahmed Han'ı tahttan indirmeye çalışan Patrona Halil ve isyancılara karşı kılıç kuşanan oyuncu, bu görüntüsüyle tarihten çıkıp gelmiş gerçek bir yeniçeri askeri gibiydi.

 

Pehlivan Halil

Kılıç, dizide Osmanlı Devleti için çalışan, 'Pehlivan Halil' adında bir ajanı canlandırıyor.

Dizinin son bölümünde neler yaşandı? 

 

İsyancılar, Sultan Ahmet’ten sadrazam ve iki damadının kellesini ister. Aksi takdirde Sultan Ahmet tahttan indirilme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.

Bu arada boş durmayan Patrona Halil ve Acem Dilberi Firdevs önderliğindeki asiler, sarayın kumanyasını yağmalayıp, suyolunu keserler. Pehlivan Halil ise yeniçerileri saray tarafına çekmek için tehlikeli bir yola başvurur.

Sultan Ahmet, Patrona ve asilere Damat İbrahim paşanın kellesini verecek mi? Kıyafet değiştirip isyancıların arasına katılan Pehlivan Halil planında başarılı olabilecek mi?

 

Karakteri
 
Orhan Kılıç: Pehlivan Halil Ağa: Tarihi gerçek bir karakterdir. Yiğit ve yakışıklı bir yeniçeri subayıdır.

[reklam]

1730’da 1. Mahmud tahta çıktıktan sonra padişahla gizlice anlaşarak, Patrona Halil ve diğer isyan başılar olan Muslu Beşe ve Emir Ali’yi kendi kılıcıyla  öldürmüştür.

Bu gözü pek ve gerçek bir Osmanlı yüreği taşıyan Yeniçeri subayını, baş kahramanımız olarak bu dizide izliyoruz.

Dilruba isminde Fatma Sultan’ın bir hizmetçisi vardır. Ona ta çocukluğundan beri aşıktır. Dilruba’nın tek taliplisi Pehlivan Halil değildir. Patrona da çılgınca aşıktır Dilruba’ya.

Pehlivan Halil İsyan günlerinde hem devletini, padişahını kurtarma telaşındayken bir yandan da sevdiği kadını kurtarmanın derdine düşer.

 

Yeni bölüm fragmanı için tıkla

 

 

OSMANLI'DA DERİN DEVLET İRAN'I NASIL KARIŞTIRMIŞTI? DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin