Ünlü oyuncunun boşanma protokolü ortaya çıktı! İşte maddeler!

Seksenler dizisinde Gülden karakterini canlandıran Ayşe Tolga, 4 yıllık flörtün ardından 2008'de evlendiği işadamı Marsel Eskinazi'yle yollarını ayırmıştı.

resim yok
26 Temmuz 2013 - 14:25
Magazin

Seksenler dizisinde Gülden karakterini canlandıran Ayşe Tolga, 4 yıllık flörtün ardından 2008'de evlendiği işadamı Marsel Eskinazi'yle yollarını ayırmıştı.

 

İmzalar atıldı


Ayşe Tolga-Marsel Eskinazi çifti, beş yıllık evliliklerini bir boşanma protokolü imzalayarak noktaladı.

İşte protokolde yer alan maddeler...

* Marsel Eskinazi, 6 ay süreyle boşandığı eşine aylık 3 bin 500 liradan toplam 21 bin lira kira yardımında bulunacak.

Ödenecek tutar 21 bin lira olacak ve ödeme 6 ayın sonunda kesilecek.

* Ayşe Tolga, birlikte yaşadıkları evden ayrılacak.

* Eskinazi, kiralanacak evin eşyaları için maddi yardımda bulunacak.

* 3.5 yaşındaki kızlarının velayeti annede kalacak.

3 bin lira nafaka

* Babası, kızı için her ay 3 bin lira iştirak nafakası ödeyecek, özel sağlık sigortası, bakıcı maaşı gibi giderlerini karşılayacak.

* Eskinazi, çocuğunu istediği zaman görecek.

* İki taraf da özel hayatla ilgili açıklama yapmayacak.

* Taraflar nafaka ve tazminat talebinde bulunmayacak.

Anlaşmalı boşanmanın şartları

Anlaşmalı boşanma, en kısa tanımıyla eşlerin boşanmanın parasal ve çocukların durumuna ilişkin her konuda mutabık kalarak boşanmaları anlamına gelmektedir.

[reklam]
Anlaşmalı boşanmanın ilk şartı tarafların , en az 1 yıldır evli olmasıdır. Bir başka ifade ile dava açıldığı tarihte evlenme tarihinin üzerinden 1 sene geçmiş olmalıdır. Burada Medeni Kanunumuz aileyi koruyucu şekilde tavır almış ve 1 seneden az süren evlilikler için anlaşmalı boşanma uygulamasını kabul etmemiştir. Bu konuda kanunun amacı yeni evlilerin birbirini tanıması için zamana ihtiyaç duyacakları gerçeği olmuştur. Eğer hakim tarafların dava açıldığı tarihte 1 seneden az ev olduklarını tespit ederse anlaşmalı boşanmaya dayalı davayı reddedecektir. Ancak 1 yıldan az süreli evlilikleri devam etmiş taraflar , anlaşmalı boşanma dışındaki boşanma sebeplerine mesela şiddetli geçimsizliğe dayanabilirler. Ancak bu durumda dava , anlaşmalı boşanma değil , çekişmeli boşanma davası olur.

Anlaşmalı boşanmanın ikinci önemli şartı, eşlerin birlikte dava açması veya bir eşin açtığı davayı diğer eşin kabul etmesidir. Buna göre eşler birlikte karar alarak ve bir dilekçe ile müracat ederek anlaşmalı boşanma davası açabilirler. Bir başka ihtimal de eşlerden biri anlaşmalı boşanma veya başka bir boşanma sebebine dayanarak dava açar ve diğer eş bu davayı hakim huzurunda kabul ederse bu da anlaşmalı boşanma olarak kabul edilir. Anlaşmalı boşanma için tarafların her konuda aynı talepte bulunmaları gerekir. Taraflar , boşanma , velayet , nafaka , tazminat , ziynet eşyaları , mal varlıkları ve diğer konularda fikir ve talep birliği içinde olmalıdırlar. Şayet her konuda aynı talepte bulunmazlar ise bu anlaşmalı boşanma olarak tanımlanamaz.

 

 

DÜĞÜN TARİHLERİ BELLİ OLDU! DETAYLAR BURADA!
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin