Ünlü sanatçının oğlu oyunculuk yolunda!

Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço oyunculuğa yeşil ışık yaktı: ''Geçen yıl yabancı bir yönetmenin kısa filminde rol aldım. Uluslararası Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında son beşe kalmışım, sonucu bekliyorum. Bu işten keyif aldım, gerisini getirmek istiyorum.''

resim yok
19 Eylül 2013 - 16:25
Röportaj

Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço oyunculuğa yeşil ışık yaktı: ''Geçen yıl yabancı bir yönetmenin kısa filminde rol aldım. Uluslararası Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında son beşe kalmışım, sonucu bekliyorum. Bu işten keyif aldım, gerisini getirmek istiyorum.''

Müziğin usta isimlerinden Barış Manço'nun büyük oğlu Doğukan Manço; bundan birkaç ay önce katıldığı 'Survivor' programıyla milyonların sevgilisi oldu.

Doğukan Manço; hayatını ve projelerini Quality of Magazine'den Ateş Çelik'e anlattı...

Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

Ben ve kardeşim Belçika'da doğumluyuz. Ben, 19 Mayıs'ta doğdum, kardeşim de 24 Temmuz'da yani Lozan Antlaşması'nın imzalandığı gün doğmuş. İkimiz de Türkiye için önemli iki tarihte dünyaya geldik.

 

Çocukluğumuz da Belçika'da geçti. İkimiz de Fransızca'yı ana dilimiz kadar iyi konuşuyoruz. Galatasaray Lisesi'nde okudum ben. Lise döneminde ise Radyo Televizyon Gazetecilik Anadolu Teknik Lisesi'ne girdim; kamera kullanmayı öğrendim. Fakat okulu bitiremeden babamı kaybettik. İki yıl mimarlık okudum; Şehir Bölge Planlama Bölümü'nü bitirdim ama bu alanda çalışmak istemiyorum.

 

ÇOK ZORLANDIK

Babanızın vefatından sonra yaşadığınız süreci anlatır mısınız?

Ben de, kardeşim de; Türkiye'de hem ekonomik, hem çok zorlu psikolojik şartlar altında yaşadık. Sonra yurt dışına gittik. Amerika'da Türk ortaklarla birlikte Türk Radyosu'nu kurduk. Ancak ülkemi çok sevdiğim için sekiz yıl sonra döndüm. Dönüşümde ise radyoculuğa ara verdim, çocukluğumdan beri hayalini kurduğum DJ'liği profesyonel olarak yapmaya başladım.

 

TÜRKİYE'DE DUYULMAZ SANDIM

'En İyi Erkek Oyuncu' adayı olduğunuzu duydum.

O çok yeni bir şey. Oyunculukla hiçbir bağım ve tecrübem yok. Birkaç reklam filmi için kamera karşısına geçmişliğim var, o kadar. Geçen sene yabancı bir yönetmenden amatör bir kısa filmde oynamam için teklif aldım ve kabul ettim. Çünkü denemediğim, merak ettiğim bir alan. Film, yerel festivallerde başarılı bulundu.

 

Uluslararası Film Festivali'nde yönetmenlik dalında birincilik aldı. Ben de 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında son beşe kalmışım, sonucu bekliyorum. Böyle bir başarı beklemiyordum. Ben kimse duymaz derken; bütün Türkiye öğrendi. Bu işten keyif aldım, kesinlikle gerisini getirmek istiyorum.


'Survivor' hakkında ne düşünüyorsunuz?

Beni çok heyecanlandıran ve bana çok şey katan bir proje oldu. Yarışmaya iyi ki katılmışım.[reklam]

YURT DIŞINDA YARIŞMAK İSTİYORUM

Yeni projeleriniz var mı?

Otomobil yarışları benim hobim. En büyük hedefim ise yurt dışında Türk bayrağını dalgalandırmak. Bu arada televizyon alanında da faaliyet göstermek istiyorum. 'Binlik Demlik' single'ının devamını getireceğim. Ozan Çolakoğlu ile yeni bir parça üzerine single yapmayı planlıyorum.

 

BABAMIN İMZASINI DÖVME YAPTIRDIM

Babanızın ünlü olduğu dönemde siz de şöhret olma hayalleri kurdunuz mu?

Bu benim düşündüğüm bir şey değildi; hiç aklıma gelmedi. Yaptığım iş ne olursa olsun, iyi anılmak istemişimdir.

 

"İŞİNİN EN İYİSİ OL" DERDİ

Babanızın kariyerinizle ilgili size hiç vasiyeti oldu mu?

Evet, oldu. "Ne yaparsanız yapın, en iyisini yapın" diyerek bize bu hayatta çok güzel bir yol gösterdi. "İstersen marangoz ol ama öyle bir tahta kes ki, Doğukan keserse, ayrı keser desinler" derdi. Babamın imzasını koluma dövme olarak yaptırdım, onu kolumda taşıyorum.

 

 

SURVIVOR GÜZELİ ALMEDA DİZİ YILDIZI OLDU! İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin