Ünlüler "Şule Çet için adalet!" dedi! İşte o isimler..

Sanat camiasından birçok ünlü isim toplumsal bir vaka olan Şule Çet davası için sessizliğini bozdu.

Merve Mutlu
16 Mayıs 2019 - 11:35
Magazin

Sanat camiasından ünlü isimler, özellikle son dönemlerde birçok toplumsal konu hakkında hassasiyetlerini dile getirmeye başladı. Suya sabuna dokunmayan ünlülerin, halkın eleştirisine maruz kaldığı anların da yaşandığı günümüzde, ünlüler bu kez #ŞuleÇetİçinAdalet diyerek seslerini çıkardılar. 

19-05/16/ule-cet.jpg

Şule Çet kimdir?

23 yaşında ve üniversite öğrencisi olan Şule Çet, bir yandan okuyup bir yandan çalışırken, yarı zamanlı çalıştığı iş yerinden kovulmuştu. Eski iş yerinin patronları tarafından bir plazaya görüşmek üzere çağrılan Çet, Ankara'daki o plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybetmişti. Bu olayın cinayet mi yoksa intihar mı olduğu tartışması devam ederken, olayın şüphelileri Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın tutuklanması ve bu olayın cinayet olduğu yönünde bir kamuoyu çalışması başlatıldı.

Çet'in intihar ettiği söylenen Plazanın pencere pervazlarında Çet'e ait herhangi bir parmak izi olmaması, Çet'in tırnaklarında şüphelilerin DNA örneklerinin yer alması ve hayatını kaybeden genç kızda tecavüz bulgularının yer alması bu olayın cinayet olduğunu gösterirken, dava sürekli uzamış ve toplumsal bir vaka haline gelen dava kamuoyu baskısı ile üstü kapatılmadan Çet lehine sonuçlandırılmaya çalışılmıştı... 

Şule Çet davasında neler oldu?

19-05/16/ule-cet-davasi.png

Geçtiğimiz gün 2. duruşması görülen davada, genç kızın önce tecavüze uğradığı ardından öldürülüp, binanın 20. katından aşağı atıldığı ve olaya intihar süsü verilmek istendiği açıklanırken, şüphelilerin olay sonrası, içki bardaklarını ve camdaki parmak izlerini temizledikleri anlaşıldı.

Ancak davaya damga vuran ise şüphelilerin, avukatın ve ailesinin söyledikleri oldu.. 

Birçok sivil toplum örgütünün, çoğunluğı kadın olan sivil vatandaşların ve gönüllü avukatların da katıldığı duruşmada, sanıklardan Çağatay Aksu'nun, Çet'in babasına yönelik "kızına sahip çıksaydın" sözleri salonu karıştırdı. Mahkeme sanıkların tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.

Duruşması 10 Temmuz'a ertelenen Şule Çet'in davası hakkında ünlüler de tepki gösterdi.

Şule Çet için paylaşım yapan ünlüler;

Birçok ünlü isim Çet'in davası için ssosyal medya hesaplarından paylaşım yaptılar.. 

19-05/16/berrak-tuzunatac.png

Oyuncu Berrak Tüzünataç, "Adalet sağlanana kadar susma, Şule Çet İçin Adalet!" yazılı bir paylaşım yaptı. 

19-05/16/ceren-moray.png

Kadınları konu alan Avlu dizisinde Azra karakterini canlandıran ve daha önce de Şule Çet için adalet temalı bir projede Avlu ekibi ile birlikte yer alan Ceren Moray, sanığın annesinin söylemlerini paylaşarak "Leş" notunu düştü. 

19-05/16/agla-sikel.png

Manken ve sunucu Çağla Şikel, Leman dergisinin Çet için yaptığı çizimi paylaşarak "İntihar değil cinayet, Şule Çet için adalet!" diyen isimlerden oldu. 

19-05/16/gonca-vuslateri.png

Duruşunu her zaman belli eden oyuncu Gonca Vuslateri de "Sesim seninle.. Elim elinle.. duam ailenle.. Seni daima aşağı düşen bir beden olarak değil, gökyüzünde süzülen bembeyaz bir güvercin olarak hatırlayacak Türkiye. Sana söz veriyoruz Şule." yazarak Çet'in fotoğrafını paylaştı. 

19-05/16/ezgi-mola.png

Ezgi Mola

19-05/16/leman-sam.png

Leman Sam

19-05/16/saadet-aksoy.png

 

 

Saadet Işıl Aksoy

19-05/16/zge-ozpirincci.png

 

Özge Özpirinççi

19-05/16/selen-seyven.png

 

Selen Seyven 

 

 

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin