Ünlülerin Soma'ya destek ve mesajları!

Ünlülerin Soma'ya destek ve mesajları sürüyor...

resim yok
16 Mayıs 2014 - 11:03
Magazin

Demet Akalın'dan Soma'ya 2 tır yardım

Demet Akalın, Soma'da yaşanan drama sessiz kalmadı. Örnek bir davranış gösteren ünlü şarkıcı, kuru kumanya, su ve oyuncaktan oluşan iki tır dolusu yardım malzemesi gönderdi. Ayrıca kardeş edinme kampanyasına da katılacağını açıkladı.


Ünlü sanatçı Demet Akalın Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan kömür madeni faciası için sanatçıları seferberliğe davet etti.

Eşi Okan Kurt'la birlikte 2 tır yardım malzemesi hazırlayan Akalın, yüzlerce koli kuru kumanya, binlerce şişe su ve babasız kalan çocuklar için oyuncak hazırladı.

 

BEBEĞİM OLMASA KALKIP GİDECEĞİM

Tırların bugün yola çıkacağını söyleyen Akalın özel açıklamalar yaptı: ''Yardımların direkt olarak ulaşmasından yanayım. Bu nedenle eşim Okan Kurt'la birlikte hemen çalışmalara başladık ve iki tır malzeme hazırladık.

Bugün yola çıkıyor. İki gündür ağlamaktan helak oldum. Şehit olanların arasında  bir akrabam olmamasına rağmen bu kadar acı duyuyorsam, oradaki insanların ne hissettiğini düşünemiyorum bile… İzlerken yerimde zor duruyorum. Bebeğim olmasa kalkıp gideceğim.''

Sadece konser iptal etmekle kalmayalım

Ülkemizde yaşanan olaylara duyarlılığıyla tanınan Demet Akalın, Soma faciasının ardından konserlerini de iptal etti. 3 gün milli yas ilan edilen bir durumda sahneye çıkmayı asla düşünmediğini dile getiren Akalın, ''Sanatçı olarak bir şeyler yapalım sadece konser iptal etmekle kalmayalım'' dedi.

 

SOMALI KARDEŞİM OLACAK

Akalın ayrıca ''Soma'daki kardeş edinme projesini destekliyorum. Benim de Soma'dan bir değil birkaç tane kardeşim olacak'' diye konuştu.  Meslektaşlarından henüz yardım konusunda ses çıkmadığını da söyleyen Akalın, ''Herkesi bu konuda seferberliğe davet ediyorum'' diye konuştu.

 

MURAT BOZ

Destek olmak boynumun borcu

Manisa'nın Soma ilçesindeki  kömür madeninde yaşanan trafo patlaması tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Sanat dünyasının önde gelen isimleri de yaşanan felaketin ardından tüm konserlerini ve organizasyonlarını iptal etti. Ünlü popçu Murat Boz da bir sanatçı olarak yaraların sarılması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Sanatçı, ''Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine ve özelikle çocuklarına maddi manevi destek olmak boynumun borcudur. Gereken neyse yapacağım'' dedi.

 

TÜM DÜNYA SOMA’YI KONUŞUYOR

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası, sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde büyük üzüntüye neden oldu. Yerli sanatçıların yanı sıra dünya yıldızları da duygularını ve düşüncelerini  sosyal medya aracılığıyla paylaştı.

 

MONİCA BELLUCCİ

Türkiye için dua edin


Türkiye'de çekilen 'Gergedan'ın Son Şiiri' filminde rol alan dünyaca ünlü aktris Monica Bellucci Twitter sayfasına, ''Black Day. Pray For Turkey (Kara gün. Türkiye için dua edin)'' yazdı.[reklam]

BERNA LAÇİN

Çocuklara bakarım yemek dağıtırım

Ben mo­ral için di­ye git­me­ye uta­nı­rım ar­ka­daş. Ça­lış­ma­ya va­rım! Ha­ber bek­li­yo­rum. İh­ti­yaç var­sa ço­cuk­la­ra ba­ka­rım. Ye­mek da­ğı­tı­rım.

 

ÖZGE ULUSOY

İlahi adalet var

Ger­çek­ten doğ­ru el­le­re ula­şa­ca­ğın­dan emin ola­rak na­sıl yar­dım­da bu­lu­na­bi­li­riz.  Ka­fa­lar ka­rış­tı... Bi­len­ler bil­me­yen­le­re an­lat­sa. Yi­ne du­ala­ra de­vam. İna­nı­yo­rum ila­hi ada­let var. Bir in­sa­nın bi­le ahı­nı al­mak­tan kor­ka­rım ben. Bun­ca acı dağ­lan­mış yü­rek ve la­net ne­re­ye gi­de­cek aca­ba...

 

RUSSELL CROWE: ÇOK ÜZGÜNÜM

The Water Diviner adlı filminin bir bölümünü Türkiye'de çeken dünyaca ünlü aktör Russell Crowe'dan da Soma halkına destek geldi. Crowe, Twitter sayfasında ''Türkiye'den gelen trajik haberi şimdi duydum. İlgili aileler için çok üzgünüm'' notunu paylaştı.

 

SONGÜL ÖDEN

Ülke koca bir yas evi

Olan­lar yü­re­ği­min or­ta­sı­na düş­tü. Bu yüz­yıl­da bu­nun ya­şan­ma­sı de­rin üzün­tüm­dür. Ül­ke ko­ca bir yas evi. Sus­ma­ya, ba­ğır­ma­ya, ağ­la­ma­ya ve me­ta­ne­te ih­ti­yaç var. Ya­sı pay­laş­ma­ya şef­kat­le gel­me­li in­san, de­rin acı­ya say­gı du­ya­rak.

 

HAMDİ ALKAN

Elleri kömür yürekleri altındı

El­le­ri kö­mür­dü, göz­le­ri kö­mür, söz­le­ri kö­mür... Yü­rek­le­ri ise "al­tın"dı... Al­tın yü­rek­le­ri ile kö­mür çı­ka­ran­dı on­lar... İki so­luk ara­sın­da bir par­ça kö­mür için bir ömür ve­ren­ler­di on­lar. Tüm şe­hit­le­ri­mi­ze rah­met, ai­le­le­ri­ne sa­bır di­li­yo­rum...

 

GÜLBEN SOMA'DA

Soma'da yaşanan büyük acının ardından Antalya ve Kıbrıs konserlerini iptal eden Gülben Ergen önceki gece sessiz sedasız facianın yaşandığı Soma'ya gitti.Ünlü şarkıcı hayatlarını kaybeden maden işçilerinin cesetlerinin götürüldüğü soğuk hava deposuna giderek, madenci yakınlarıyla konuştu.

 

DUŞ DENEN KATRAN MEZARLAR

Duygularını ve gözlemlerini Twitter’dan paylaşan Gülben Ergen şöyle yazdı:  ''Arama kurtarma ekipleri vardiyalar halinde içeri giriyor, dışarıya yayılan zehir açık havada bile karartıyor, öksürtüyor, yakıyor insanları…Çalışma şartlarını, dolap yerine plastik sepetlerin paslı zincirlere bağlı duruşlarını, duş denen korkunç katran mezarlarını gördüm.''

 

HANDE YENER TEPKİSİZ KALMADI

Soma’da meydana gelen maden faciasına Hande Yener de tepkisiz kalmadı. Ünlü sanatçı yaşanan bu olaydan dolayı çok üzgün olduğunu dile getirirken, tüm konserlerini iptal etti.

 

DURU DA İPTAL ETTİ

Ayrıca 20 Mayıs'ta piyasaya çıkaracağı 'Mükemmel' adlı albümünün çıkışı tarihini de ertelediğini belirtti. Öte yandan yıllar sonra birlikte aynı sahneyi paylaşan Nükhet Duru ve Timur Selçuk da konserlerini iptal etti.

 

 

ÜNLÜLER SOMA'DAKİ FAİCA İÇİN KAN AĞLIYOR! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin