resim yok
29 Mayıs 2014 - 13:40
Magazin

Sanatçılar 'odasız' kalacak!

Üyeleri arasında Cem Yılmaz, Sezen Aksu, Mazhar Alanson, Hülya Avşar gibi çok sayıda ünlünün yer aldığı Türkiye'nin ilk ve tek sahne sanatçıları odası, üyelerinin ilgisizliğinden dolayı kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.


Türkiye'nin tek sahne sanatçıları odası kapanma tehlikesi yaşıyor.

 

'ODAYA SAHİP ÇIKIN' ÇAĞRISI

Odanın bağlı bulunduğu İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, üyelere, kayyuma devredildikten sonra kapanma tehlikesi yaşayan odaya sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

 

GELECEK SENE DE...

İstanbul Sahne Perde Film Eğlence Yerleri ve Sanatkarları Odası, 1988'de kuruldu. Olağan genel kongresini gerçekleştiremediği ve seçimlerde yeterli çoğunluğu elde edemediği için kayyuma devredilen ve 2010 yılının haziran ayından bu yana üç kişilik kurul tarafından yönetilen oda, gelecek sene de seçim yapamazsa kapanacak.

 

ÜNLÜ İSİMLER

Sanat ve eğlence dünyasına yön veren çok sayıda sanatçıyı barındıran esnaf odasında; Cem Yılmaz, Sezen Aksu, Mazhar Alanson, Hülya Avşar, Kenan Doğulu, Muazzez Ersoy, Memet Ali Alabora, Levent Yüksel, Teoman, Nükhet Duru, Sertab Erener gibi isimler üye olarak bulunuyor.

Faik Yılmaz, 26 yıl önce kurulan odaya Yeşilçam'a renk veren, sinemada ve tiyatroda emeği bulunan sanatçıların üye olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi:[reklam]

"Odamızın üyesi sanatçılarımız, kanunen emeklilik işlemlerini yaptıkları zaman birikmiş aidatlarını faizi ile ödemek zorunda kalacak. Üyeler arasında durumu iyi olan isimler olmakla birlikte belki çok zor koşullarda yaşayan sanatçılarımız da var.

Onlara destek olmak ve onları huzurlu bir çatı altında toplamak amacıyla sanatçılarımızı yeniden odalarını canlandırmaya davet ediyoruz.

 

''KENDİLERİNE BASAMAK SAĞLAYACAK''

Sahne Perde Film Eğlence Yerleri ve Sanatkarları Odası aynı zamanda sektörel sorunların aşılmasında kendilerine basamak sağlayacak.

Pek çok sanatçının dillendirdiği 'Neden sorunlarımızı dile getirecek, haklarımız için mücadele edecek örgütsel bir yapımız yok' sorusunun cevabı da ortaya çıkmış bulunuyor."

 

 

CEM YILMAZ VE EKİBİNE MORAL GECESİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin