resim yok
23 Eylül 2012 - 00:00

 

Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü Zeynel Doğan ve Orhan Eskiköy’ün filmi ‘Babamın Sesi’nin oldu. Kadın yönetmenler Pelin Esmer ile Belmin Söylemez’in başarılarıyla öne çıktığı Koza’ya barış çağrıları damgasını vurdu
Bu yıl 19.’su düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivali’nde ödüller dün gece sahiplerini buldu. Ferzan Özpetek’in başkanlığında, Nurgül Yeşilçay, Nejat İşler, Zeynep Özbatur Atakan, Eyüz Boz, Hülya Tanrıöver Uğur ve Hasan Saltık’tan oluşan jüri, yarışma bölümündeki 14 film arasından seçtikleri en iyileri ödüllendirdi. Türkan Şoray’ın onur konuğu olduğu ödül gecesini, Zuhal Olcay ile Mahir Günşiray sundu. ?Altın Koza’yı ‘Babamın Sesi’ adlı film alırken, ‘Gözetleme?Kulesi’ geceyi 5 ödülle kapattı.
Törende yürümekte zorlandığı görülen Türkan Şoray’ın sağ ayak başparmağının kırıldığı öğrenildi. Kadın yönetmenlerin başarıları ve barış çağrılarının damga vurduğu festivalde “En İyi Film Ödülü”ne Zeynel Doğan ve Orhan Eskiköy’ün “Babamın Sesi” filmi layık görüldü. Film ayrıca yapımcısına 350 bin TL para ödülü de kazandırdı. En İyi Yönetmen Ödülü Gözetleme Kulesi’yle Pelin Esmer’e gitti. Ödülle beraber 50 bin TL kazanan Esmer konuşmasında geçen aylarda motosiklet kazasında yaşamını yitiren 35 yaşındaki yönetmen Seyfi Teoman’ı andı ve “Seyfi’ye bize verdiği umut ve heyecan için teşekkür ediyorum” dedi.
 
En İyi Müzik çıkmadı
“En İyi Kadın Oyuncu Ödülü” Gözetleme Kulesi’ndeki rolüyle Nilay Erdönmez’e, “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” ise “Lal Gece” filmiyle İlyas Salman ve “Yeraltı” filmiyle Engin Günaydın arasında paylaştırıldı. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü de hem “Yeraltı” hem de “Araf”taki oyunculuğuyla Nihal Yalçın ve “Gözetleme Kulesi”yle Laçin Ceylan’a verildi. Artık her yıl Türkan Şoray adına verilecek olan Umut Veren Kadın Oyuncu Ödülü “Araf”taki başarılı oyunculuğuyla Neslihan Atagül’ün oldu. Jürinin En İyi Müzik dalında ödüle layık fim bulamaması da dikkat çekti.
 
 
 
 
İşte geceyi ödülle kapatanlar
-  En İyi Film: Babamın Sesi
-  Yılmaz Güney Ödülü: Şimdiki Zaman
-  Jüri Özel Ödülü: Siirt’in Sırrı
-  En İyi Yönetmen: Pelin Esmer
-  En İyi Senaryo: Orhan Eskiköy
-  Mansiyon: Evin Demirhan
-  En İyi Görüntü Yönetmeni: Özgür Eken
-  En İyi Kadın Oyuncu: Nilay Erdönmez
-  En İyi Erkek Oyuncu: İlyas Salman ve Engin Günaydın
-  En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Menderes Samancılar
-  En İyi Kurgu: Siirt’in Sırrı
-  En İyi Sanat Yönetmeni: Osman Özcan
-  Türkan Şoray Ödülü: Neslihan Atagül
-  Umut Veren Genç Erkek Oyuncu: Barış Hacıhan
-  Film-Yön En İyi Yönetmen: Erden Kıral
-  Film-Yön Jürisi Özel Ödülü: Belmin Söylemez
-  SİYAD En İyi Film Ödülü: Şimdiki Zaman

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin