resim yok
19 Haziran 2012 - 00:00

 

Bu yıl ekranları komedi dizileri ele geçirecek. Gelecek sezonun en iddialı kanalı ise yakında altı yeni dizisini yayına alacak olan Star TV.
Birçok dizinin final yapmasıyla televizyon kanallarının yeni projeleri yavaş yavaş netleşmeye başladı. Yeni dizilerin eylülde yayına girme geleneği geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan sebebiyle bozuldu. Radikal'den İpek İzci yayına girecek yeni dizileri derledi.
Bu yıl ekranları komedi dizileri ele geçirecek. Gelecek sezonun en iddialı kanalı ise yakında altı yeni dizisini yayına alacak olan Star TV.
 
 
 
Başrollerinde Kaan Urgancıoğlu, Murat Eken, Hande Subaşı, Burcu Biricik, Oya Aydoğan ile Tarık Papuççuoğlu’nun yer aldığı ‘Düşman Kardeşler’i Baykut Badem ve Filiz Ekinci kaleme alıyor. Semra Dündar’ın yönetmen koltuğunda oturduğu dizi Gelibolu ’da çekiliyor. Trakya insanının komik ve düşündürücü hallerini ekrana aktaracak olan dizinin ilk bölümü 4 Temmuz Çarşamba günü yayımlanıyor.
 
 
 
Ustura Kemal (SHOW TV )
Haldun Sevel’in eserinden uyarlanan dizide İstanbul Üsküdar’da büyümüş, kendi halinde bir kabadayı olan Ustura Kemal’in yaşadıkları anlatılıyor. Oktay Kaynarca’ya dizide Emre Kınay ve Naz Elmas eşlik ediyor. Yönetmen koltuğunda Mustafa Şevki Doğan’ın oturduğu dizi ramazanda 4 bölüm olarak ekrana gelip kısa bir mola verecek, yeni yayın dönemiyle birlikte tekrar yayına girecek.
 
 
 
Çıplak Gerçek (STAR TV )
Star TV ’ye bağlı Star Yapım’ın ilk projesi olan dizinin en dikkat çekici özelliği her bölümün 45 dakika olması. Yönetmenliğini Ümit Ünal’ın üstlendiği dizide Yetkin Dikinciler, Derya Alabora, Mustafa Uğurlu, İdil Fırat, Cem Bender ve Erdem Akakçe’yi izleyeceğiz. 18 yaşındaki bir genç kızın kaybolmasından sonra yaşananları konu alan ‘Çıplak Gerçek’ sadece 16 bölüm sürecek.
 
 
 
Kötü Yol (Kanal D)
Orhan Kemal ’in aynı adlı romanından esinlenilerek televizyona uyarlanan ‘Kötü Yol’, 1960’lı yılların İstanbul’unda, Yeşilçam’da geçiyor. Nisan Akman’ın yönettiği, Zülküf Yücel’in kaleme aldığı dizinin başrolünü Cansel Elçin, İlker Aksum ve Şükran Ovalı paylaşıyor. Dizide ayrıca Ayşenil Şamlıoğlu’nun yanı sıra Ahmet Mümtaz Taylan, Ezgi Mola ve Nilüfer Açıkalın’ı da izleyeceğiz.
 
 
 
Sudan Bıkmış Balıklar (STAR TV )
Çekimine Antalya ’nın Kaş ilçesinde başlanan ‘Sudan Bıkmış Balıklar’da Burak Sağyaşar ve Ezgi Eyüboğlu’nu izleyeceğiz. Bir rock grubu çevresinde üniversiteyi, gençleri, onları kendi istekleri doğrultusunda yönlendirmeye çalışan aileleri ve dupduru bir aşk hikâyesini anlatan dizinin yönetmenliğini Küçük Sırlar’dan tanıdığımız Cevriye Demir üstlenirken, senaryoyu ise Filiz Alpgezmen yazıyor. İlk bölümün yayın tarihi 9 Temmuz Pazartesi.
 
 
 
Balkanlar(ATV)
Balkan savaşının anlatıldığı dizinin başrolünde ‘Adını Feriha Koydum’ dizisinin Feriha’sı Hazal Kaya var. Çekimlerinin Makedonya’da yapılacağı ‘Balkanlar’da ayrıca Tuğçe Kazaz da yer alıyor. Yönetmenliğini Tarkan Karlıdağ’ın üstlendiği dizinin senaristi ise şu sıralar caz albümüyle konuşulan Kürşat Başar.
 
 
 
Küçük Hesaplar (star tv )
Senaryo ekibini Deniz Alnıtemiz, Kaan Sezyum ve Nazlı Elif Durlu’nun oluşturduğu ‘Küçük Hesaplar’, aynı apartmanda yaşayan üç erkek ile üç genç kızın hikâyesini eğlenceli bir dille ekrana getiriyor. Bülbül Apartmanı’na yeni taşınan gençlerin daha ilk günden yüz yüze gelmek zorunda kaldığı kendine münhasır karakter Memduh’u canlandıran Mazhar Alanson’a dizide Seray Sever eşlik ediyor. İlk bölüm 22 Haziran Cuma günü 23.30’da.
 
 
 
Hayatımın Rolü (Star TV )
Yönetmenliğini Sadullah Celen’in yaptığı, senaryosunu Gamze Özer’in yazdığı dizide Haluk Bilginer ve Ebru Özkan, mutlu bir evlilikleri ve üç çocuklarının ardından boşanmaya karar veren bir çifte hayat veriyor. Ayrıca Ebru Aykaç, Emel Göksu, Güzin Özyağcılar ve Bekir Aksoy gibi isimlerin de yer aldığı ‘Hayatımın Rolü’nde ünlü sanatçı İlhan Şeşen, Ebru Özkan’ın ağabeyini canlandıracak.
 
 
 
Annem Uyurken (Kanal D)
Başrolünde en son ‘Melekler Korusun’da izlediğimiz Hümeyra’nın oynadığı dizi, 10 sene önce kızının düğününde fenalaşıp komaya giren Gül Hanım, onun hiçbir şeyi umursamayan gamsız kocası Hasan, annesinin yokluğunda aileyi bir arada tutmaya çalışan Defne ve başına buyruk büyüyen üç çocuğun hikâyesini anlatıyor. Senaryosunu Emre Özdür, Volkan Sümbül ve Ali Demirel’in kaleme aldığı dizinin yönetmenleri Kerem Çakıroğlu ve Başak Soysal. ‘Annem Uyurken’de ayrıca Şükrü Türen, Büşra Pekin, Seda Türkmen, Bora Akkaş ve Algı Eke yer alıyor.
 
 
 
İbreti Ailem (STAR TV )
Müjdat Gezen, Zafer Algöz ve Şebnem Sönmez’i bir araya getiren dizide Kevgir ailesinin maceraları işleniyor. Evde kalmışların, işsiz güçsüzlerin, yırtmaya çalışanların, hayatından memnun olmayanların hikâyesini anlatan ‘İbreti Ailem’in yönetmen koltuğunda Ömer Uğur otururken, dizinin senaryosunu ise Murat Emre Kaman-Mehmet Emrah Kaman kardeşler birlikte yazıyor. İlk bölüm yayını ise 27 Haziran Çarşamba günü saat 20.00’de.
 
 
 
Dedemin Dolabı (fox TV )
Serdar Özer, Ayçin Tuyun, Lemi Filozof ve Mehmet Usta’nın başrolleri paylaştığı dizinin konusu şöyle: 10 yaşındaki oğlu Okyanus ve 8 yaşındaki kızı Çiçek ile yaşayan antikacı İlyas, onlara genç yaşta ölen karısının yokluğunu hissettirmemeye çalışmaktadır. Okyanus, içine kapanık bir çocuktur, Çiçek ise hayalci. Ve bir gün hayatlarına giren sihirli bir dolap her şeyi değiştirir... Senaryosunu Kamuran Süner ve Nisan Hakan Özkan’ın yazdığı diziyi Cemile Kırmızı Karadaş yönetiyor. İlk bölümün gösterimi ise 30 Haziran Cumartesi günü saat 19.45’te.
 
 
 
İşler Güçler (STAR TV )
28 Haziran Perşembe günü saat 20.00’de başlayacak dizide, sırf para kazanmak için ‘Meslek Hikâyeleri’ adlı belgeselin sunuculuğunu kabul eden üç arkadaşın hikâyesi işleniyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Selçuk Aydemir’in üstlendiği dizinin başrollerinde ‘Çalgı Çengi’ filminde izlediğimiz Ahmet Kural, Murat Cemcir ile Sadi Celal Cengiz var.
 
   
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin