resim yok
30 Aralık 2011 - 00:00

 

‘Babam ve Oğlum’da ağlattı. ‘Mavi Gözlü Dev’de kendine hayran bıraktı. Son tiyatro oyunu ‘Şems Unutma’da herkesin beğenisini topladı. 10 yılın yetenekli ve karizmatik aktörü Yetkin Dikinciler, ‘Boxer’ için modellik yaptı ve stil sırlarını anlattı
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdiniz.  Öğrencilik yıllarınız nasıl geçti?
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde, felsefe okuyordum daha önce. İnsana dair, varoluşa dair sorulara yanıtlar arıyordum oturduğum yerde. Tiyatroyu, bu sorulara harekete geçerek yanıtlar verdiği için tercih ettim. Öğrenmenin pasif  bir durum olmadığını  öğrendim o yıllarda, ruhum, bedenimin harekete geçmesiyle tamamlanıyordu sanki. Aradığımız aynı şeydi; insan! Hâlâ, harekete devam ediyorum. Bir bakıma öğrenciliğe, öğrenmeye devam.
 
“İdeal olan, oynamaya devam etmek”
 
İdealist miydiniz? Mesela okurken   “Tiyatro’dan başka bir şey yapmam” diyor muydunuz? Bu arada özellikle öğrencilik   yıllarınızda harçlığınızı çıkarmak için farklı  işlerde çalıştınız mı?
İdeal olan, yapmaya, yani oynamaya devam etmek. Zaman değişir zemin değişir, aradığımız değişmez. Tabii ki harçlık için dublaj yaptım, okuldayken daha profesyonel oyunlarda oynamaya başladım. Ama başka işler yapmaya gönlüm razı değildi. Zaten başka şeylere ilgim ve becerim olduğunu da düşünmüyordum.
 
Tiyatroda ‘Shakespeare’ oynayabilmek büyük risktir. Siz oynadınız. Peki yerli favori ‘Shakespeare’ oyuncunuz kim?
Shakespeare risklidir diyeceksek, onunla aşık atmak risklidir diyelim. Riskli olan da çoook zevklidir. Devrinde, devrinin iktidarına karşı söz sanatıyla sorgulamaya girişmiş biri, doğaldır ki, her devirde, iktidarın esiri olmuşlara dokunacaktır. Shakespeare ihtiyaçtır, her devirde. Oynadım,  oynarım. Oynayan herkes de  favorimdir, yerli-yabancı.
 
“Kıyafetlerimi kendim seçerim”
 
Giyim tarzınızı birkaç cümleyle özetler misiniz?
Çok değişik mekanlarda, değişik çalışma koşullarında ve koşturmacasında olduğum için, işlevli, spor giysileri tercih ediyorum genellikle.
 
Hangi markaları tercih edersiniz?
Özellikle marka tercihim yok. İhtiyaçtan alışverişe çıktığımda bulduklarımı alırım. Bulduğum yerlerse genellikle Dockers, Mavi, Zara.
 
Günlük kıyafet seçiminizi kendiniz mi yapıyorsunuz, yoksa profesyonel yardım   alıyor musunuz?
Kendim yapıyorum canım. 
 
Periyodik olarak alışverişe çıkar mısınız?
Hiçbir şeyimin periyodu belli değil ki   alışverişin olsun.
 
Ortalama bir alışverişiniz tutarı nedir?
Bilmem ki, ne tutarsa artık, hele de sevdiğim ve üstüme olan bir şey bulmuşsam.
 
En çok parayı neye verirsiniz alışverişte?
Yemeğe. Alışverişe çıktığımda yediklerime para harcıyorum.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin