resim yok
31 Temmuz 2012 - 00:00

 

Nurseli İdiz, kendisiyle ilgili devlet yetkililerini göreve çağıranlara "Zaten devlet korumasındayım. Emekli Sandığı'na bağlıyım. Babamdan kalan profesör maaşı da var" diyerek beş kuruşsuz olmadığını belirtti
Oyuncu Nurseli İdiz'in haftasonu Çeşme Alaçatı'da çekilen görüntüleri görenlerin içini sızlattı. Öğlen saatlerinde morali bozuk halde rakı içen ve ayakta duramayacak hale gelince de garsonların yardımıyla yürüyebilen İdiz'in beş parasız olduğu da iddia edilmişti. Bu konuda Şahan Gökbakar başta olmak üzere pek çok kişi devlet yetkililerini göreve çağırdı. Gökbakar,
 
Nurseli İdiz'e acıyıp onu ayıplayıp çesitli sıfatların altına sokacağımıza, rehabilite olabileceği bir çatının altına sokmalıyız. Ramazan ayının anlamına yakışan budur. Bu konu, büyük devletimizin yetkili kişi veya kişilerine naçizane bir ricamdır” şeklinde tweet attı.
 
 
Kendisine 2 yıl önce bipolar bozukluk teşhisi konulduğunu ve Devlet Hastanesi'nden raporu bulunduğunu belirten İdiz, "Ben zaten devletin koruması altında olan bir insanım. Emekli Sandığı'na bağlıyım. Hastaneye gittiğimde her türlü sağlık sorunum karşılanıyor. Ayrıca çok şükür babamdan kalan bir profesör maaşım da var. İnsanlar iyiniyetli ama araştırmadan konuşuyorlar. Bilip bilmeden olayı dramatik bir hale sokmaya çalışıyorlar. Bu hastalık beni zaman zaman kötü alkol kullanımına yöneltebiliyor. Koskoca Devlet Hastanesi'nin bana verdiği bir rapor ve reçete var. Buna göre kullandığım ilaçlar var. Bu teşhis bana 15 yıl önce konulsaydı, belki daha iyi yol alabilirdim" dedi. İdiz'i dün Gülben Ergen ve Zuhal Olcay gibi sanatçı dostları da arayıp moral verdi.
 
Annemi yargımayın, iş verin!
 
Nurseli İdiz'in 27 yaşındaki kızı Elif İdiz de "Annem sahipsiz değil, herkes arıyor soruyor. Çok teşekkürler ama her şeyden önce ben varım. Ortada çok büyük bir trajedi olsa zaten ben bir şekilde müdahale edecek yaşta ve imkandayım. Bizim kocaman bir ailemiz var. İnsanlar anneme yardım etmek istiyorlarsa, onu yalnızca içki konusundaki bu gibi eylemlerine, bipolar rahatsızlığına göre yargılayamayıp sanatçılığına değer verip güvenip adam gibi ona iş versin. Onun dışında annem işine bağlı, arkasında ailesi olan, eskisi gibi de deli gibi borçları olmayan bir kadın. Annemin 2 sezon giden düzenli bir dizisi olsa hiç borcu kalmayacak. Gerçi çok şükür annemin vergi borçlarından dolayı 4 milyonluk borçlarının olduğu dönemlerden nerelere geldik. Anneme bakımevinde görülen Aliye Rona muamelesi yapılıyor ama öyle bir şey sözkonusu değil ki! Annemi kurtaracak tek şey düzenli bir işinin olması" diye konuştu.
 
Bipolar bozukluk ömür boyu sürüyor
 
Charlie Sheen, Sting, Kurt Cobain, Ted Turner, Tim Burton, Van Gogh, Charles Dickens, Maksim Gorki, Jean Claude Van Damme gibi ünlü isimlerin hastalığı olarak bilinen "bipolar bozukluk", hayat boyu sürüyor ama ilaçla kontrol alınabiliyor. Hastalıkta kişinin duygu durumu, taşkınlıktan çökkünlüğe, aşırı iki uç arasında değişebiliyor. Amerikan Psikiyatri Birliği’nin sınıflandırmasında hastalık 1 ve 2 olarak ikiye ayrılıyor. 1’de mani tablosu en az bir hafta sürüyor; hasta enerji dolu, çok neşeli, kimi zaman huzursuz, aşırı büyüklük hatta peygamberlik iddialarına kadar çıkabilen biri oluyor. Depresyon en az iki hafta sürüyor. Alkol ve madde kullanımı atak döneminde çok artabiliyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin