Zerrin Tekindor ile çok özel sohbet!

''Hayalimin ötesinde yaşıyorum...''

resim yok
01 Haziran 2014 - 02:00
Röportaj

''Hayalimin ötesinde yaşıyorum...''

Tiyatroda aldığı birçok ödülün ardından 'Pek Yakında' filmiyle sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanan Zerrin Tekindor: ''Oğlumun tiyatroda beni yöneteceği aklıma gelmezdi. Cem Yılmaz’a bayıldığım için filminde olmak istedim.''


Zerrin Tekindor, oğlu Hira Tekindor'un yönettiği 'Kim Korkar Hain Kurttan' oyunundaki 'Martha' rolüyle TEB, Afife ve Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' seçildi. Başarılı bir sezon geçirdiklerini söyleyen Tekindor, Milliyet Sanat'tan Asu Maro'nun sorularını yanıtladı.

Bu yılın hemen hemen bütün önemli ödüllerini aldınız. Çok sevindiniz mi, yoksa bir ödülü 'ağırbaşlı' karşılamak mı uygundur?

Ben çok da zıplaya zıplaya karşıladım, neden olmasın? Uzun saatler boyunca çalışmışız, bu kadar da yoğun bir programla, kar-kış, her türlü zorluğuna katlanmışız; bütün bunların sonunda gelen ödüller tabii ki çok hoşumuza gitti. Ve bu oyunu 1987'de Ayten Gökçer ve Çetin Tekindor oynadığı zaman, Cüneyt Gökçer'in rejisiyle, ''Allah'ım ne kadar güzel bir rol!'' demiştim.

 

HİRA BENİ DE ŞAŞIRTTI

Düşünmüş müydünüz, ''Bir gün  Martha’yı oynar mıyım?'' diye?

Hiç düşünmemiştim. Ayten Gökçer çok iyiydi, Çetin olağanüstüydü, reji öyle, harika bir şey, hatırlıyorum... Belki onlar bu kadar başarılı olmasaydı, aklımda bu kadar müthiş bir şey kalmazdı. ''Aman bu oyun da biraz sıkıcı mı ne?'' diyebilirdim. Ki onlar daha dramatik oynamışlardı, bizimkinde daha çok komedi unsurlarının altı çizildi.

Oğlunuz Hira Tekindor, aslında çok genç ama oyundaki bu karmaşık insanlık hallerine de çok hakim olabilmiş...

Beni de şaşırtan  o oldu. Ama tabii Hira'nın seyrettiği oyunları hiçbirimiz seyretmemişizdir. Dünyanın neresine giderse gitsin, önce orada ne sahneleniyor, sanatın gündeminde o an ne var, onu takip eder, oyun izler. Filmleri desen, görüntü yönetmeninden kostüm tasarımına kadar söyleyebilir, öyle hakimdir. Değişik bir çocuk ve ben çok takdir ettim o karakterleri çözümlemesini, bizim sorularımıza verdiği cevapları...

Eski eşiniz, Hira'nın babası Çetin Tekindor prömiyere geldi, değil mi?

İlk provasına da geldi, sonra ara ara yine geldi. Prömiyere de Ayten Gökçer'le beraber geldiler ve o kadar güzel şeyler söylediler ki... ''Şu zamanda bundan daha doğru bir yorum olamazdı'' dediler, Hira'yı çok takdir ettiler. İnanılmaz mutlu günlerdi. Hayalimin de ötesinde güzel şeyler yaşıyorum, binlerce şükür. Oğlum beni bir gün tiyatroda yönetecek, hiç aklıma gelmezdi. Tabii, bu kadar müthiş bir şey yaşamamda Haluk'un (Bilginer) da çok katkısı var, “Sen bu oyunu çok seviyorsun, niçin 'Martha'yı oynamıyorsun?” demesiyle başlayan, Hira'ya yönetmenlik önermesiyle, onun havalara uçarak kabul etmesiyle devam eden olağanüstü bir dönem...[reklam]

Tekrar ödül meselesine dönersek,  her sene olduğu gibi ortalık bir kaynadı. Eleştirenler, kızanlar, jüriyi topa tutanlar... Bu sizde nasıl bir hissiyat yarattı?

Ben doğru bulmuyorum, gerek yok böyle şeylere... Hayatlarını tiyatroya vakfetmiş insanlardan oluşmuş jüriler var. Bunu kabul edersin, etmezsin... Etmezsen de aynen Haluk'un yaptığı gibi ''Bizi muaf tutun verdiğiniz ödüllerden'' de diyebilirsin.

 

CEM YILMAZ'A BAYILIYORUM

Sizin hâlâ bir sinema filminde oynamamış olmanızı anlayamıyorum...

Ben anlayabiliyorum çünkü teklif etmeleri gerekiyor önce. Tamam, çok hoş roller teklif ettiler ama tabii tiyatro olduğu için, mesela ''Şubat ortasında Karadeniz bölgesine gitmemiz gerekiyor'' diye gelen bir projeyi kabul etmem mümkün değil. Cem Yılmaz'ın yeni filmi 'Pek Yakında'da çok ufak bir rolüm var.  Projeyi çok sevdiğim ve Cem Yılmaz'a bayıldığım için bu filmde olmak istedim.

Nasıl bir rol?


'Meral' karakteri. Eski bir aktris, alkolik. Çok eğlenceli, çok tatlı. Aslında Cem faktörü bunda önemli. Ben onun bütün gösterilerini hiç kaçırmadan takip eden biriyim. O da inanılmaz bir tiyatro izleyicisi, bizim oyunlara geldiği için tanıyorum. Bizde maalesef yönetmenler pek oyun izlemez, oyuncu tanımazlar. Bilmem ne dizisindeki delikanlıyla, bilmem ne dizisindeki genç kız diye seçtikleri için oyuncularını...

Kuzey Güney'den sonra bir sene dizi yapmadınız, şimdi 'Kurt Seyit ve Şura'yla döndünüz ekrana...

Evet dizide şimdi yazar karakteriyle varım, Nermin Bezmen'i oynuyorum. Fakat önümüzdeki sezon yeni bir karakter devreye girecek ama bunu şu anda söylemek ne derece doğru bilmiyorum. Sürpriz olsun şimdilik.

Gelecek sezon devam edeceği kesin mi dizinin? Çünkü beklendiği kadar ilgi görmediği de yazılıp çiziliyor...

Valla ben onu hiç düşünmedim. Bugüne kadar sadece Ay Yapım'la çalıştım, gayet de mutlu bir bağım var onlarla. Senaristler Melek Gençoğlu, Ece Yörenç'le de öyleydi her zaman, yönetmen Hilal Saral'la da öyle. Onlar ''Zerrin, şöyle bir şey düşünüyoruz'' dedikleri zaman ben onu kalpten reddedemem, reytingleri düşünmem.

 

CEYLAN'A HAYRANIM

Cannes Film Festivali'nde 'Altın Palmiye Ödülü'nün canlı tanığı olan Tekindor, ''Filmi o ortamda seyretmek şahane bir tecrübeydi. 15 dakika ayakta alkışladık. Nuri Bilge Ceylan'a zaten hayranım'' dedi.

 

 

'PEK YAKINDA'YI KUTLADILAR! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin