resim yok
27 Nisan 2012 - 00:00

 

Ali Kaptan, Karadağlı Rıza oluyor!
 
Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinden ayrılmaya hazırlanan Erkan Petekkaya'nın yeni projesi belli oldu...
 
Habertürk yazarı Rahşan Gülşan, sezon sonunda Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinden ayrılmaya hazırlanan Erkan Petekkaya'nın yeni projesini yazdı.
 
Ali Kaptan, Karadağlı Rıza oluyor!
 
BAŞLIKTA biraz kavram karmaşası oldu ama durum tam olarak böyle. Son iki sezondur Ali Kaptan olarak izleyip milli spor olarak geçen sezon her salı saydırıp durduğumuz Ali Kaptan rolünü başarıyla beyaz cama aktaran Erkan Petekkaya'nın sezon sonu diziden ayrılacağı kesinleşmiş. Ve öğrendiğim kadarıyla yeni işine imza atmış bile. Yeşilçam filmi tadında yazılıp çekilen "Öyle Bir Geçer Zaman ki"yi geride bırakırken şimdi safkan bir Yeşilçam klasiğine doğru yelken açmış. 1977 yapımı "Dila Hanım" filminin dizi versiyonunda, filmde Kadir İnanır'ın canlandırdığı Karadağlı Rıza karakterine hayat verecekmiş. Hatta yine birtakım gizli kaynaklardan öğrendiğim kadarıyla bölüm başı 55 bin liraya anlaşmış ve ilk 13 bölümün parasını da peşin almış. Hakkıdır, helal olsun. Filmin hikayesi de Yeşilçam'ın en sevdiği hikâyelerden biri. Orijinalinde Türkan Şoray'ın canlandırdığı Dila Hatun, bir anlaşmazlık sonucu kocasını öldüren adamdan ölesiye nefret etmektedir. Ancak kocasının katiliyle, gerçek kimliğini bilmeden tanışır ve âşık olur. Sonra da aşkı ve intikamı arasında sıkışıp kalır. Safa Önal'ın senaryosunu yazdığı filmin efsanevi müzikleri de Cahit Berkay imzası taşır. Ancak Berkay, filmin müziklerini diziye vermek konusunda çok istekli değilmiş. Gold Film Faruk Turgut yapımcılığında Star için çekilmesi planlanan dizide Türkan Şoray'ın rolünü kimin canlandıracağı ise henüz netlik kazanmamış. Tabii bu durumda bir diğer soru da Ali Kaptan karakterinin yokluğunda, bugünlerde senaryosu zaten fena halde tekleyen Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisi yapımcılarının gelecek sezon için nasıl bir hikâye akışına girecekleri. Ama şöyle de bir gerçek var, dizi sektöründe işler hiç de şahane gelişmiyor. Bu sezon başlayan onlarca diziden çok azı ayakta kalabildi. Görünüşe göre gelecek sezon devam eden diziler yeni başlayanlara karşı daha avantajlı olacak. Yani yeni başlayan diziler için şartlar bu yıldan daha da zor olacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin