Altan Gördüm'den yeni projesi ve özel hayatı hakkında açıklamalar!

Yönetmen Arkın Aktaç'ın 'Şeytan-ı Racim' isimli filminde oynayan Altan Gördüm: ''Çekim yaptığımız evin cinli olduğu söylendi. Bu yüzden film ekibinin tırstığını söyleyebilirim.''

resim yok
16 Eylül 2013 - 10:16
Röportaj

Yönetmen Arkın Aktaç'ın 'Şeytan-ı Racim' isimli filminde oynayan Altan Gördüm: ''Çekim yaptığımız evin cinli olduğu söylendi. Bu yüzden film ekibinin tırstığını söyleyebilirim.''

Altan Gördüm'ün başrolünü oynadığı 'Şeytan-ı Racim' isimli korku filmi dün gösterime girdi. Arkın Aktaç'ın yönettiği film; cinler âleminin ürkütücü varlıklarıyla karşılaşan iki arkadaşın öyküsünü anlatıyor.

Gördüm, filmde 'Bakırcı Mehmet' karakterini canlandırıyor. Altan Gördüm ve yönetmen Arkın Aktaç ile bir araya geldik ve yeni filmlerini konuştuk.

İlk kez bir korku filminde rol aldınız. Sizin için nasıl bir deneyim oldu?

Altan Gördüm: Bu benim ilk korku filmim ama çok fazla sinema geçmişim de yok. Filme başlarken kafamda çok soru işareti vardı ama çekim aşamasında hepsini aştım.

Çekimler sırasında ilginç olaylar yaşadınız mı?

A.G.: Çekim yaptığımız evin cinli olduğu söylendi. Bu yüzden bütün ekibin tırstığını söyleyebilirim. Kostümcümüz 'Ben burada yalnız kalamam' dedi. Ben bile evde abuk sabuk hayaller görmeye başlamıştım

 

'BU FİLM BENİM İÇİN AVANTAJ'

Bu filmin oyunculuğunuza nasıl bir katkısı oldu?

A.G.: Rolüm gereği Arapça konuştum. Sette Arapça çalıştığım Kerküklü arkadaş, "Ağabey çok iyisin" dedi. Çünkü ben Adanalı'yım. O dönemlerde bizim oralara Suriye'den insanlar gelirdi; onların konuşmalarını bilinçaltına kaydetmişim. Bu da benim ve film için avantaj oldu.

'Bakırcı Mehmet' rolü için neden Altan Gördüm'ü seçtiniz?

Arkın Aktaç: Altan Ağabey hep komedi filmlerinde oynamış. 'Acaba ters köşe yapabilir miyiz?' deyip onu seçtik. Bir de Altan Ağabey'in, karakteri inandırıcı bir şekilde oynaması beni çok etkiledi.

Filminizde özel efekt kullandınız mı?

A.A.: Biz filmimizde çok fazla görsel efekt kullanmadık. Diğer örneklerinden farklı bir film oldu.

Özel efekt olmayan bir korku filminde seyircileri nasıl korkutmayı düşünüyorsunuz?

A.A.: Konusuyla ve oyunculuklarla korkutacağız. Seyirciyi önce gereceğiz, sonra da korkutacağız. Bu noktada hikayemize çok güveniyoruz.

 

'EMEK HARCANAN BİR FİLM'

Filmin adı olan 'Şeytan-ı Racim' ne demek ?

A.A.: 'Şeytan-ı Racim'; kovulmuş kötülük anlamına geliyor. Yani recm edilmiş kötülük demek.[reklam]

Altan Bey, siz bu cin hikayelerini duyunca ne düşündünüz?

A.G.: Benim çocukluğum bunlarla geçti. Babaannem, 'Behiye' olan adını mahkeme kararı ile 'Hacı Hoca' yaptırmıştı. Çünkü etraftan böyle hikayeleri anlatmak için babaanneme gelirlerdi. Ama mantıklı düşündüğüm zaman bir tahtası eksik Anadolu'da, her olay cinlere yoruluyor. Aslında hepsinin bir sebebi var bence.

Filmden beklentiniz nedir? Korku filmi çekmeye devam edecek misiniz?

A.A.: İnsanlar beğensin, izlesin; bu beni mutlu eder. Korku filmlerinin devamı da gelecek ama farklı bir korku filmi olacak. Aşk hikayesi klişelerini kullanarak bir korku filmi çekeceğim; hazırlıkları sürüyor.

Altan Bey, siz bir oyuncu olarak bu filmden neler bekliyorsunuz?

A.G.: Bence özel bir film. Büyük kitleler tarafından izleneceğini düşünmüyorum ama belli bir kesim beğenecektir. Önce kendi parasını çıkarsın, sonra da bir sonraki filmler için para kazansın.

 

VAHİDE İLE DOSTLUĞUMUZ HEP BAKİ

Eski eşiniz Vahide Gördüm'le dostluğunuz devam ediyor mu?

A.G.: Vahide ile dostluğumuz ölene kadar devam edecek. Tiyatro okulunda ortağız. Ayrıca ben Vahide'nin menajerliğini yapıyorum. Yani daha ne diyeyim? Bizim dostluğumuz hep baki. Bu eskiden de böyleydi, şu anda da böyle. Sanatsal anlamda her zaman birbirimizin destekçisiyiz. Bunu laf olsun diye söylemiyorum; gerçek anlamda dostuz. Özel hayatımızı ayırmış olabiliriz ama dostluğumuz hep sürecek. Biz Vahide ile akşam yemeğe de çıkarız, tatile de gideriz. Bu, ölene kadar böyle olacak.

Birbirinizin özel hayatlarına saygılı mısınız?

A.G.: Tabii ki herkesin kendine göre bir özel hayatı var. Bu konuda birbirimize son derece saygılıyız.

 

GÜZEL ÇOCUKLAR YETİŞTİ

Sizin çok önemsediğiniz bir tiyatro okulunuz var. Nasıl gidiyor?

A.G.: Dört yılı geride bıraktık. Öğrencilerimiz mezun oldu, başrollerde oynuyorlar. Para kazanamıyoruz ama çok güzel çocuklar yetiştiriyoruz. Birilerinin bunları yapması gerekiyor. Sinemadan, diziden para kazınıp tiyatroya yatırıyoruz. Var mı öbür tarafa götürebilen? Oradan 10 tane adam gibi oyuncu çıksa bana yeter. Bir de kendi tiyatromuzu kurmak istiyorduk, onu da geçen sene yaptık zaten.

Yeni projelerenizden bahseder misiniz?

A.G.:Bir sinema filmi projesi var. Sinema konusunda biraz daha palazlanırsam başlayacağız. Vahide'nin (Gördüm) bir hikayesi var. Onu da seneye dizi yapmayı düşünüyoruz.

 

 

AYLA ALGAN'IN GÖZÜNDEN YENİ DÖNEM OYUNCULARI! İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin