Aslı Özge imzalı "Faruk" ödüle doymuyor

Fas’ta gerçekleştirilen 29. Tetouan Akdeniz Film Festivali’nde Aslı Özge’nin yeni filmi "Faruk", En İyi Erkek Oyuncu ve Eleştirmenler Jürisi En İyi Film ödüllerini kazandı.

Berfin Sengil
08 Mayıs 2024 - 11:06
Viral

Jüri başkanlığını ünlü Filistinli yönetmen Elia Suleiman’ın yaptığı 29. Tetouan Akdeniz Film Festivali’nde, Aslı Özge’nin yeni filmi ‘Faruk’, En İyi Erkek Oyuncu ve Eleştirmenler Jürisi En İyi Film ödüllerini kazandı. Aslı Özge’nin gerçek karakter ve olaylardan esinlenen bu filminde filmin başrolünde yer alan 96 yaşındaki babası Faruk Özge, filmdeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alırken, film Eleştirmenler Jürisi tarafından da en iyi film ödülüne layık görüldü.

Dünya prömiyerini gerçekleştirdiği 74. Berlin Film Festivali’nden de Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği tarafından verilen FIPRESCI ödülünü kazanan ‘Faruk’ filmi, en son gösterildiği 42. İstanbul Film Festivali’nde de seyirci ve sinema yazarlarının büyük beğenisini kazandı.

Beşinci filmi ‘Faruk’ ile başarılı bir çıkış yaptığı ilk filmi ‘Köprüdekiler’in izinden giden Özge, gerçek mekânlarda çekilen, gerçek karakterlerden ve olaylardan esinlenen yeni filminde, sadece kentsel dönüşümün etkilerini değil, aynı zamanda bir baba-kız ilişkisinin karmaşıklıklarını da göstererek, İstanbul kalabalığının içinde ayakta kalmaya çalışan yaşlı bir adamın hayatına benzersiz ve samimi bir bakış sunuyor.

Türkiye-Almanya-Fransa ortak yapımı olan filmin yapımcılığını EEE Films, FC IstanbulParallel 45 ve The Post Republic üstleniyor. Faruk ÖzgeFikret Özge, Derya ErkenciGönül GezerAlibey GünerNurdan Çakmak, Begüm Güzeldoğu ve Semih Arslanoğlu’nun rol aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Emre Erkmen yapıyor.

Aslı Özge Kimdir?

Aslı Özge, İstanbul'da doğdu. 2000 yılından beri Berlin ve İstanbul’da yaşıyor. İlk uzun metrajlı filmi Köprüdekiler, prömiyerini 2009 yılında Locarno ve Toronto Film Festivalleri'nde yaptı ve İstanbul Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü de dahil olmak üzere pek çok ödül kazandı. Özge'nin yazıp yönettiği Hayatboyu (2013) ve Almanca çektiği Ansızın (2016) filmleri, prömiyerlerini Berlin Film Festivali'nin Panorama Bölümü’nde yaptı; Ansızın filmi Avrupa Sinemaları Özel Mansiyonu ve FIPRESCI Ödüllerini kazandı. Almanya’da çektiği Kara Kutu (2023) adlı filmi Münih Film Festivali'nde Yeni Alman Sineması Bölümü’nün açılışını yaptı ve Roma Film Festivali'nde En İyi Senaryo Ödülü'nü kazandı. Son filmi Faruk (2024) dünya prömiyerini 74. Berlin Film Festivali'nin Panorama Bölümü‘nde yaptı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin