Bu yıl yaz dizileri olmayacak!

Reyting kaygısı sezon dizilerinden daha düşük olan düşük bütçeli yaz dizileri, bu sene ekranlarda olmayacak.

Berfu Özlen
08 Mayıs 2017 - 14:20
Gündem

Dört sene önce Kanal D ekranlarında başlayan Güneşi Beklerken dizisi, televizyon sektöründe bir ilke imza atmıştı. Adına "yaz dizisi" denilen bu "çerezlik" diziler, daha az reyting kaygısı güdüyor, daha az prodüksiyon masrafı gerektiriyor ve yıldız oyuncu gerektirmiyordu. Bu diziler, birçok kanala beklediklerinden de çok reyting getirdi. Güneşi Beklerken ve No: 309 gibi yazın başlayan diziler, bir anda sezon dizisine dönüştü. 

Başlayan bu yeni furya ile kanallar yaz dizilerine ağırlık vermeye başladılar. Güzel Köylü ve Kiralık Aşk gibi diziler sezon dizilerinden bile yüksek reyting almaya başladılar. Peki yaz dizileri neden bu kadar tuttu?

Ramazan ayında zaman geçirmek için izlendi

Şüphesiz ki yaz dizilerinin bu denli başarılı olmasının sebebi, Ramazan ayının birkaç senedir yaz dönemine denk gelmesiydi. 1 aylık Ramazan döneminde, seyirciyi kendine bağlayan diziler, daha sonra da aldıkları reytingleri sürdürebiliyordu. 

Bu sene de kanallar yaz dizilerine hazırlık yapar diye beklenirken, hem Ramazan ayının Haziran ayında son bulması, hem de büyük bütçeli dizilerin dahi istenilen reytingleri alamıyor olmasıyla kanallar yaz dizilerine pek de yanaşmamış gibi duruyor. 

Dizi yerine yarışma programları yayınlanacak

Yaz dönemi başlayacak birkaç dizinin dışında başka kayda değer başka projeler yok. Bunun yerine kanallar şaka ve yarışma programları ile yaz dönemi yayın akışını dolduracak. Ağustos ayının sonlarında ise, yeni yayın dönemi başlıyor olacak.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin