Cannes jürisinde Ebru Ceylan da yer alacak

Bu yıl 14 - 25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek 77. Cannes Film Festivali’nin, başkanlığını Greta Gerwig’in üstleneceği Altın Palmiye jürisinde Türkiye’den yönetmen ve senarist Ebru Ceylan da yer alacak.

Berfin Sengil
29 Nisan 2024 - 12:26
Viral

77'ncisi gerçekleşecek Cannes Film Festivali'nin Altın Palmiye Jürisi açıklandı. Dokuz kişinin bulunduğu jüride Türk yönetmen ve senarist Ebru Ceylan'ın da yer alacağı duyuruldu.

Başkanlığını ABD’li yönetmen, senarist ve oyuncu Great Gerwig’in üstlendiği jüride Ebru Ceylan’ın yanı sıra geçen yıl ‘Killers of the Flower Moon’ adlı filmdeki performansıyla sayısız ödül kazanan oyuncu Lily Gladstone, Fransız oyuncu Eva Green, Lübnanlı yönetmen ve senarist Nadine Labaki, İspanyol yönetmen ve senarist Juan Antonio Bayona, İtalyan aktör Pierfrancisco Favino, Japon sinemacı Kore-eda Hirokazu ve Fransız oyuncu Omar Sy bulunuyor.

2014 yılında Altın Palmiye kazanan ‘Kış Uykusu’ filminin ortak senaristlerinden olan Ebru Ceylan, 1998 yılında yönetmenlik kariyerinin ilk kısa filmi olan ‘Kıyıda’ ile ilk kez Cannes’da yer aldı. Ayrıca Nuri Bilge Ceylan’ın ilk dönem filmlerinde sanat yönetmeni (‘Uzak’) ve oyuncu (‘İklimler’) olarak boy gösterdi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; ortak senarist olarak imzasını attığı ve Cannes’da izleyiciyle buluşan ‘Üç Maymun’, ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’, ‘Ahlat Ağacı’ ve ‘Kuru Otlar Üstüne’ adlı filmlerle Altın Palmiye yarışmasına katılan Ebru Ceylan öyküler yazma, fotoğraf çekme ve video art işleri üretme işlerini sürdürüyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin