resim yok
21 Temmuz 2014 - 13:59
Magazin

Türk oyuncu Çin'i fethetti!

Jackie Chan, John Cusack ve Adrien Brody'nin başrollerini paylaştığı 'Dragon Blade'de Türk oyuncu Emrah Yılmaz da rol alıyor. 1200 kişi arasından seçilen Yılmaz büyük beğeni topladı.


Jet Li, 14 Blades, Three Kingdoms ve White Vengeance gibi dünya sinemasının önemli aksiyon filmlerinin yaratıcısı Daniel Lee, yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını üstlendiği 'Dragon Blade'le Çin sinemasının en yüksek bütçeli filmine imza atıyor.

 

YURT DIŞINDA ROL KESECEK!

Başrollerini aksiyon filmlerinin ünlü aktörü Jackie Chan, '2012' filmiyle dünya çapında tanınan John Cusack ve 'Piyanist' filmindeki performansıyla Oscar ödülü kazanan Adrien Brody'nin paylaştığı 'Dragon Blade'de Türk oyuncu Emrah Yılmaz da rol alıyor.

Shanghai Tiyatro Akademisi'nden mezun olan ve yine aynı akademide master yapan Yılmaz, filmde 2000 yıl önceki Çin bölgesinde yaşayan Kösem (Türk oldukları biliniyor) ırkının lideri 'Kroraina'yı oynuyor.

 

SÜRPRİZ TEKLİF ALDI

'Kroraina' rolü için 1200 kişi arasından seçilen ve filmde Türkçe ve Çince konuşan Emrah Yılmaz, şunları söyledi: ''Rol için Daniel Lee'yle bağlı olduğum US Menajerlik şirketi irtibata geçti ve görüşmeye gittim. Zaten burada eğitim aldığım için bu iş beni de heyecanlandırdı. İlk görüşmeden sonra günlerce savaş, kostüm ve oyunculuk provaları yapıldı. Bu provaların hepsini Daniel Lee ve Jackie Chan büyük bir titizlikle takip etti.[reklam]

ÇÖLDE KAMP

Sonunda da yüzlerce kişi arasından rolü aldım. Daniel Lee bir sonraki projesinde yine benimle çalışmak istediğini söyledi. Jackie Chan de Hong Kong'taki okulunda kendisi tarafından verilen ileri oyunculuk derslerine ücretsiz olarak katılmamı teklif etti. Filmden sonra bu eğitimi alacağım.''

2000 yıl önce Roma ve Çin arasında geçen büyük çekişmeyi konu alan filmde 10 bin figüran rol alırken, kamera arkasında da 3 bin kişilik bir teknik ekip görev yapıyor. Çekimlerin yaklaşık altı aydan beri devam edildiği film için Çin'in Gansu şehri yakınındaki dağlık çöl alana dev bir plato kuruldu. Kapalı alan çekimleri de Hengdian World Studios'ta gerçekleştiriliyor.

Filmdeki savaş sahnelerinin oldukça zor geçtiğini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

''Aylardır çölde kamp kurduk ve çekimler yapıyoruz. Sahneler o kadar gerçek çekiliyor ki, vücudumda çok sayıda morluk var. Birçok kaza atlattım. Jackie Chan sette sürekli kek, su ve dondurma dağıtıyor.

 

2015'TE VİZYONDA

'Dragon Blade' 2015 ilkbaharında başta Çin ve Amerika olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde aynı anda vizyona girecek.''

 

 

LATİN AMERİKA O İKİ TÜRK OYUNCUYA HAYRAN! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin