Cumhuriyet'in 100. yılında anlamlı sergi!

Sunuculuğunu Tuğba Özay ile Şenol İpek'in üstlendiği "Atatürk Kıyafetleri Sergisi" açıldı. Bir alışveriş merkezinde düzenlenen sergi, 20-22 Ekim tarihlerinde ziyaret edilebilecek.

ozan
21 Ekim 2023 - 11:24
Magazin

Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı boyunca giymiş olduğu askerî ve sivil kıyafetlerin sergilendiği sergi, önceki gün Ataşehir Metropol İstanbul'da gerçekleşti. Ataşehir Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı’nın öncülüğünde, Nova Arsa ana sponsorluğunda gerçekleşen serginin sunuculuğunu ise Tuğba Özay ve Şenol İpek üstlendi.

Atatürk’ün yurt içi ve yurt dışında giymiş olduğu 125 farklı kıyafet, 20-22 Ekim tarihleri arasında Metropol İstanbul'da ziyaretçileriyle buluşacak.

23-10/21/img_7506.jpg

Muhtar Mustafa Arı etkinliğin ortaya çıkışını, "Ben Ankara'ya gitmiştim bundan altı ay önce, orada bir konuşmada kulak misafiri oldum. Sonra dedim ki kendi kendime, bu sergi neden İstanbul'da ve Ataşehir'de olmasın. Fikir tamamen yan masada konuşulanları duymam ile gerçekleşti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm İstanbulluları sergiye davet ediyorum." sözleriyle anlattı.

23-10/21/img_7507.jpg

Atatürk'ün kadın askerler için tasarladığı bir askerî kıyafet giyen Tuğba Özay, "Çok gururlandığım bir etkinlikteyim. Çok etkilendim. Ben Atatürk'ün çocuğu, onun neferiyim. Ne büyük bir gururla Cumhuriyet'imizin 100. yılı bizlere denk geldi, yaşıyoruz. İnşallah 200. yıllarda bizden sonra gelecek nesil ile beraber kutlanacak. Ata'mızın dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Sayın muhtarımızı tebrik ediyorum. Harika bir projeye imza attı. Türkiye 100. yılı coşkuyla kutlanmalı" dedi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin