Demet Akbağ istifa ettiğini açıkladı!

Bu yıl 60'ıncısı düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde sansür krizi büyüyor. 'Kanun Hükmü' isimli belgesel filminin, festivalden kaldırılmasıyla başlayan gelişmelerin ardından Demet Akbağ da festivalin jüri başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

ozan
29 Eylül 2023 - 14:51
Viral

60'ıncısı düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Yarışma seçkisinden çıkarılan ve KHK’lilerin konu alındığı "Kanun Hükmü" belgeseli, gelen tepkiler yüzünden seçkiye tekrar alınmıştı. Bunun ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden desteğini çektiğini açıklamıştı. Ancak bu gelişme sonrası festival yönetimi bir kez daha "Kanun Hükmü" belgeselini festivalden kaldırdıklarını bildirdi.

Belgesel filminin festivalden kaldırıldığı ilk açıklandığında, jüri başkanı Demet Akbağ da görevden çekildiğini açıklamıştı. Belgeselin seçkiye geri alınmasının ardından jüri başkanlığına dönen Akbağ, dün akşam saatlerinde festival yönetimi bir kez daha geri adım atınca görevinden yeniden istifa etti.

Akbağ’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Bir hafta boyunca sinema konuşmak ve sinemayla iç içe olmak için kabul ettiğim jüri başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Yaşanan iletişim sorunları, kriz yönetiminin yapılamaması ve ismimin dahil olmadığım olaylar içerisinde geçmesinden duyduğum rahatsızlık sebebiyle festivalde yer almayacağım.”

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin