Derya Şensoy bilinmeyenlerini anlattı!

''Kaderden kaçış yok...''

resim yok
06 Aralık 2014 - 10:17
Röportaj

''Kaderden kaçış yok...''

Ünlü tiyatrocular Ferhan Şensoy ve Derya Baykal'ın kızı Derya Şensoy, ailesinin ''Kolunda bir bilezik olsun, oyunculuk geçici'' nasihatiyle animasyon eğitimi alsa da kaderi değişmedi.

 

Aile ve  oyunculuk sevgisi ağır basınca eğitim gördüğü Amerika’dan dönen Şensoy, ''Armut dibine düştü ama küçüklüğümden beri zaten bu işin içindeyim'' diyor.

 

ARMUT DİBİNE DÜŞTÜ

Derya Şensoy: ''Oyunculuk küçüklükten beri içinde olduğum bir şeydi. Ailem sürekli 'oyunculuk bugün var, yarın yok' dese de sonuç ortada...''

Google'a ismini yazdığınız zaman bebeklik fotoğrafları bile çıkıyor Derya Şensoy'un. Ferhan Şensoy ve Derya Baykal'ın küçük kızları Derya Şensoy, geçen sezon 'Doksanlar' dizisi ile oyunculuğa adım attı. Aksesuvar konusunda da tam bir koleksiyoner olan Şensoy, All Accessories dergisi için kendini anlattı.

Oyunculuk anne-babadan gelen bir heves mi?

Armut dibine düşer durumu oldu diyebiliriz. Oyunculuk, ablamla küçüklüğümüzden beri içinde olduğumuz ve sevdiğimiz bir şeydi. Bu işin ne kadar zor olduğunu küçük yaşta gören iki insanız. Anne ve babamız bize her zaman, ''Kolunuzda bir altın bileziğiniz olsun, oyunculuk bugün var yarın yok'' dedi. Gerçekten de diziniz oluyor; o bitiyor, belki altı ay başka bir işiniz olmuyor. Ben de anne ve babamı dinleyip Amerika'da ilüstrasyon ve animasyon okudum ama oyunculuk çok değerli.

Ülkeye dönmeyip çizgi filmlerle bir hayat kurmayı hiç düşünmediniz mi?

Düşünmedim çünkü ailemden uzak kalabilen biri değilim. Hatta bir hocamın Nickelodeon'da çalışma teklifini bile geri çevirdim. Ailemle geçireceğim güzel seneleri geri getiremeyeceğim için kıymetini bilmek gerekiyor.

 

TAKI KOLEKSiYONUM VAR

Peki animasyon, oyunculuğun önüne geçer mi?

Ben çizmeden durabilen biri değilim. Henüz bir sergiye dönüşmedi ama öyle bir projem var. Okuldayken, ''Animasyon çok emek isteyen, yalnızlık getiren bir iş, yapmak istediğine emin misin?'' demişlerdi. Çizgi film, bilgisayar başında günler ve geceler demek...Yani oyunculukla birbirinden çok farklılar ama beraber yürümeyecek işler değil.

Neler çizmeyi seviyorsunuz?

Çizdiğim şeyler moral durumuma göre değişiyor. Üzgünken de resim çiziyorum, mutluyken de... Resme baktığımda ne zaman çizdiğimi anlıyorum. Desen ve detay çizmeyi seviyorum. O kadar küçücük şeyler çiziyorum ki gözlerim çok yakında bozulacak.

Ellerinizde bu kadar yüzükle çizim yapmak zor olmuyor mu?

Çizim yaparken hepsini çıkartıyorum elbette. Hatta kağıdım boyanmasın diye ojelerimi bile çıkartırım. Takı takmayı çok seviyorum. İyi bir takı koleksiyonumun olduğunu söyleyebilirim.[reklam]

Neler var peki koleksiyonuzda?

Çok değerli mücevherleri olan biri değilim ama ilkokula giderken taktığım çilekli küpelerimi bile sakladığım için gerçekten geniş bir koleksiyonum var.


Aksesuvar alışverişi için mesai harcar mısınız?

Evden alışveriş yapmak üzere çıkmam. Genelde hep bir yerlerde görür alırım. Ben de takı yapıyorum. Aldığım kıyafetleri de olduğu gibi giymem. Boyarım, keserim, biçerim. Mutlaka benden bir şeyler eklerim üzerine.

Bu koleksiyona bakınca zaman içinde zevkinizin nasıl değiştiğini söyleyebilirsiniz?

Küpe bende bir hastalık. Özellikle büyük küpeler bir dönem vazgeçilmezimdi. Özellikle, renkli ve taşlı olanlar. Artık çok büyük takılar takamıyorum. Takmıyor olabilirim ama veremem de kimseye; dursun! Belli mi olur belki bir gün takmak isterim. Bu ara yüzüğe sardım. Sıra sıra yüzük takıyorum. Dizi dönemlerinde hiçbir şey takamadığım için şimdi boş zamanı değerlendiriyorum.

 

O KALP SiLiNDi

El bileğinizdeki pırıltılı gümüş ve altın renkli dövmeler gerçek mi?

Yok değiller. MonReve'den aldım bu sahte dövmeleri. Bana küçüklüğümüzde sakızdan çıkan çıkartmaları hatırlattılar. Bir tane gerçek dövmem var. Avuç içimde bir kalp motifi. Bir bölümü çıktı, kalp olduğu anlaşılmıyor artık. Dövme maceram bununla başladı ve bitti.

 

Çok mu acıdı?

Evet avuç içi olduğu için yapılırken çok acıdı. Ablamla beraber yaptırdık. O sağ eline, ben de soluma yaptırdım. Ellerimizi birleştirdiğimiz zaman kalpler üst üste geliyordu. Fakat el içinde dövme çok iyi tutmazmış. Benim kalbimin bir bölümü çıktı. Ferhan'ınkinde de sadece bende çıkan kısım kaldı; gerisi silindi. Şimdi el ele tutuştuğumuzda iki dövme tek kalp oluşturuyor. Benim kalbimin eksik kısmını Ferhan'ın elindeki çizgi tamamlıyor.

Hediye olarak takı almayı sever misiniz?

Bana hediye alınmasından çok insanlara hediye almayı severim. Pahalı hediye almayı anlamlı bulmuyorum. Daha çok bir şey görüp, bayram, seyran beklemem. İçine de kendimden mutlaka bir şey katarım. Ya paket yaparım ya üzerine bir şeyler çizerim. Aksesuvar kız arkadaşlara doğum günlerinde alınacak kurtarıcı bir hediyedir.

Nerelerden alışveriş yaparsınız?

İşimiz gereği katılmamız gereken pek çok davet oluyor. Oralara giderken özenmek gerekiyor ama onun dışında beyaz tişört, jean pantolonla geçiyor hayatım. Siyah tişört, gri sweatshirt dolabımda en yoğun bulunan şeyler. Tabii bir de spor ayakkabılar.

 

 

DERYA ŞENSOY'DAN REKOR ALIŞVERİŞ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin