resim yok
02 Kasım 2012 - 00:00

 

Yaprak dökümü yaşanan dizi sektörüne şimdi de fiyat indirimi şoku damgasını vurdu. Dizi yapımcıları ekiplerinde yüzde 15 ila 25 arasında ücret indirimi yapıyor
Bu sezon dizi sektöründe tam anlamıyla bir yaprak dökümü yaşanıyor. Eylül ayında başlayan yeni diziler peş peşe bitiyor. “Huzur Sokağı” gibi birkaç yeni dizi dışında tutan yapım neredeyse olmadı. Dizi yapımcıları bu nedenle yeni projelere başlama konusunda temkinli hareket ederken şimdi de sektörde ücret indirimi şoku yaşanıyor. Kanal D dışında diğer bütün kanallar reklam gelirlerinin bölüm maliyetlerini karşılamaması yüzünden düğmeye bastı ve yapımcılardan dizilerinin devam edebilmesi için bütçelerini düşürmelerini istedi. Aralarında “Ustura Kemal” ve “Dila Hanım” gibi iddialı projelerin de bulunduğu diziler, yüzde 15 ila 25 arasında fiyat indirimi yapmaya başladı.
 
 
 
 
Oyuncu ücretleri şişiriyor
Yaşanan bu durumun nedeni olarak dizi bütçelerinin son dönemde iyice artması gösteriliyor. Dizilerin ortalama bölüm maliyeti 500 bine kadar çıkıyor. 60 bin TL alan Haluk Bilginer, Kıvanç Tatlıtuğ ve Erkan Petekkaya ile 70 bin TL alan Kenan İmirzalıoğlu gibi star oyuncuların astronomik ücretlerinin bütçeleri çok yükselttiği belirtiliyor.  Oyuncu ücretleri, stopajları da eklenince mevcut bütçenin yarısını oluşturuyor. Bu da bölüm maliyetinin yarım milyona kadar çıkmasına neden oluyor.
Televizyon dünyasının otoriteleri bu sezon 10 reytingi gören “Muhteşem Yüzyıl”, “Kurtlar Vadisi Pusu” ve “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizilerinin dışındaki yapımların kanallara zarar ettirdiğini, böyle giderse yeni yıla kadar birçok dizinin daha biteceğini belirtiyor.
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin