Ege Aydan'ın bilinmeyen yönü!

''Alaçatı bir sanat eseri gibi gelişiyor...''

resim yok
09 Mayıs 2014 - 14:35
Röportaj

''Alaçatı bir sanat eseri gibi gelişiyor...''

Oyuncu Ege Aydan, aynı zamanda şimdiye kadar 30 civarında sergi açmış bir ressam.

Son olarak geçen ay Amerika'daki Houston Wade Wilson Art Gallery'de sergi açan sanatçı, resimlerini Alaçatı Plus dergisine anlattı.


* Nasıl girdi hayatınıza resim?

- Kendimi bildim bileli çizerim. Ortaokul ve lise yıllarımda her derste resim çizerdim. Konservatuvara girince resme yaklaşımım değişti. Artık yağlı boya yapıyordum. 1977'de mezun olduğumda oyuncu donanımımı ressam olarak da geliştirmiştim. 1982'de ilk sergimi açtım.

* Nasıl tanımlıyorsunuz yaptığınız eserleri?

- Yıllar içinde suluboyaya yöneldim. Mesleğim gereği ülkenin her yerine seyahat etmem sonucunda suluboya giderek yaşam şeklimi oluşturmaya başladı.

 

Bu arada 300’e yakın yağlıboya eserim vardı. Ama kendimi suluboyada daha iyi ifade ettiğimi düşünüyorum. Işığın ve renk perspektifinin peşinde koşan bir ressam olarak görüyorum kendimi.

* Geçen ay da Amerika'da Houston Wade Wilson Art Gallery'de 'Uzak Sular' adında bir sergi açtınız...

- Sergideki Alaçatı resimleri, 2009'da 'Kırmızı Ardıç Kuşu'nda açtığım sergiden kalan eserlerden seçtim. Bunların arasına bu yaz yaptıklarım da eklendi.[reklam]

* Alaçatı'yla nasıl tanıştınız?

- Ankaralıyız ancak annemin İzmir konservatuvarında öğretmen olmasıyla da bir yanımız hep İzmirli oldu. O yıllarda Alaçatı bize uzak gelirdi. Ne de olsa 3km. uzakta, mistik bir köydü. Dar sokakları ve ilginç mimarisiyle beni hep büyülerdi.

* O dönemden bu yana yaşanan gelişimi nasıl görüyorsunuz?

- Gelişen yaz tatili sektörü anlayışıyla Alaçatı şekil değiştirdi. Köylüler tarlalarını sattı, her yer site ve yazlık ev doldu. Coğrafyanın kaldıramayacağı kadar çok bina yapılıyor. Yine de Alaçatı’nın bir sanat eseri gibi gelişimi hoşuma gidiyor. İnsan kendisini bir tablonun içinde buluyor.

 

ALAÇATI YAZLIKTAKİ SÜSLÜ BAHÇEM GİBİ

* Alaçatı'ya gittiğinizde vaktinizi nasıl geçiriyorsunuz?

- Alaçatı'ya daha çok kahvaltı için giderim ve belki de bir gece yürüyüşü için. Bir de misafir ağırlarım orada. Yazlıktaki süslü bahçem gibidir Alaçatı. Şişarka’da yemek yemeyi, Sailor’s kafede kahvaltı etmeyi ve tabii ki Kumrucu Hüseyin’de kumru yemeyi çok seviyorum.

 

 

BÜLENT İNAL'DAN ÇARPICI İTİRAFLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin