Esra Bilgiç tek planını açıkladı!

Esra Bilgiç bu ay bir dergiye konuk oldu. Güzel oyuncu, “Bilginin peşinden koşmak, geleceğe dair en belirgin tek planım” dedi. Küçük yaşlarında tiyatroya başlayan ve çeşitli müzik eğitimleri alarak sanat hayatına adım atan Esra Bilgiç'ten samimi açıklamalar geldi.

Berfin Sengil
01 Aralık 2023 - 10:26
Magazin

Yer aldığı projelerle yalnızca yurt içinde değil, yurt dışında ve özellikle Orta Asya ülkelerinde de büyük bir hayran kitlesine sahip olan Esra Bilgiç hem eğitimlerini hem de projelerini Aralık ayında MAG okurlarıyla paylaştı.

'Belli Sınırlarda Özgürsünüz'

Cumhuriyet'imizin yüzüncü yılında vizyona giren ve izlenme rekoru kıran “Atatürk” filminde Madame Corinne’i canlandıran başarılı oyuncu, dönem yapımlarında yer almaktan büyük keyif aldığını ifade ederek, “Belirli sınırlar içinde özgürsünüz. Sınırlar o dönemin gerçekliği ile zaten çizilmiş. Bu, karakterin doğru yorumlanması için bir güvence. Hatta şanslıysanız o karaktere dair okuyorsunuz. Bu hem kolay hem de zor bir şey. Elbette her karakterin her davranışını okuyup öğrenip onu birebir canlandırmak gibi bir şansımız yok. Genelde sahneleri dönemin gerçekliği neyse, nelere müsaade ediyorsa ona göre yorumlayıp seyirciye sunuyorsunuz. Yani yaratıcılık ve hayal gücü devreye giriyor" dedi.

Uzun Bir Hazırlık Sürecinden Geçmiş

Atatürk: 1881–1919” filmi hakkında da konuşan Esra Bilgiç, “Atatürk projesinde yer aldığım için çok gururluyum. Önceden de söylemiştim, projeye dahil olduğum ilk dakikadan itibaren bunu bir ayrıcalık ve büyük bir şans olarak gördüm. Bunun bilincinde hazırlık ve çekim sürecini tamamlamaya gayret ettim. Madam Corinne Lütfü için çalışırken danışman ekiplerimizden çok destek aldım. Mustafa Kemal Atatürk ile olan mektuplarını okudum. Mektuplar ve Tergiman ailesine dair çeşitli kaynaklardan edindiğim bilgiler yol haritamı çizmeme yardımcı oldu. Piyano ve şan dersleri aldım. Fransızca eğitmenimiz ile çalıştım. Sete çıkmadan önce birkaç ay boyunca o döneme, o dönemin kadınının sosyal hayattaki yerine dair okudum. İzledim. Fotoğraf inceledim” açıklamasında bulundu.

'Hepimizin Hayali...'

'Geçmiş dönem aşklarıyla günümüzü karşılaştıracak olsanız neler söylersiniz' sorusunu da içtenlikle cevaplayan Esra Bilgiç, “Çok klişe olacak ama her şey çok hızlı tüketiliyor. Durum böyleyken umutsuzluğa kapılmamak çok zor. Geçmiş dönem aşkları hepimizin hayallerini süslüyor. Maalesef bir kıyaslama yapamayacağım” diye konuştu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin