Fatih Sultan Mehmed'in hayatı Netflix'te dizi oluyor: Ottoman Rising

Popüler dijital yayın platformu Netflix, Osmanlı İmparatorluğu'nun yedinci padişahı II. Mehmed'in hayatını konu edinen yeni bir dizi ile geliyor. Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor) dizisinin konusu ne?

Dünyanın birçok bölgesinden orijinal yapımları bünyesine ekleyerek arşivini her geçen gün daha da derinleştiren dijital yayın platformu Netflix bu kez bizleri yakından ilgilendiren yeni bir dizi projesi için kolları sıvadı: "Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor)".

NETFLIX'TEN II. MEHMED DÖNEMİNİ ELE ALAN MİNİ DİZİ!

STX Entertainment'ın televizyon stüdyosu STXtv, Karga Seven Pictures ve Red Arrow Studios'un arkasında olduğu yarı belgesel niteliğindeki mini-dizi için 6 bölümlük sipariş verildi.

18-10/30/stanbulun-fethi.jpg

"OTTOMAN RISING" DİZİSİNİN KONUSU

Peki, Ottoman Rising'de Osmanlı İmparatorluğu'nun hangi dönemi ele alınacak?

Dizinin hikayesi; Fatih Sultan Mehmed olarak bilinen Osmanlı padişahı II.Mehmed'in destansı yaşamına odaklanıyor.

13 yaşındayken babası Sultan II. Murad tarafından tahta geçirilmesiyle başlayan, Kostantiniyye/İstanbul'un fethi ile "Çağ Açan Hükümdar" unvanını alıp 15. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nu şahlandıran bir sürece sokan Fatih Sultan Mehmed'in şaşkınlık yaratan efsanevi yükselişi işlenecek.

18-10/30/fsm.jpg

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

STXtv ve Karga Seven Pictures ortak yapımcılığındaki dizinin yürütücü yapımcı kadrosu Sarah Wetherbee, Kelly McPherson ve Karga Seven Pictures'tan Emre Şahin'den oluşuyor.

Ülkemizde 2013 senesinde Med Yapım yapımcılığında Mehmet Akif Alakurt'lu "Fatih" ve yakın dönemde O3 Medya yapımcılığında Kenan İmirzalıoğlu'nun başrolünde yer aldığı "Mehmed Bir Cihan Fatihi" isimli diziler ekranlara gelmiş ancak her iki dizi de reytinglerde bekleneni veremeyerek ekranlara erken veda etmişti.

18-10/30/mehmet-bir-cihan-fatihi.jpg

OTTOMAN RISING NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Ottoman Rising'in senaryo geliştirme çalışmaları sürüyor. Dizinin oyuncu kadrosu ve yayın tarihi konusunda şimdilik bir bilgi verilmedi.

"Mehmed Bir Cihan Fatihi" fragman:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin