Gani Müjde hakkında şok dava!

Gani Müjde, Eko Faktoring şirketiyle mahkemelik oldu.

resim yok
28 Haziran 2013 - 09:48
Magazin

Gani Müjde, Eko Faktoring şirketiyle mahkemelik oldu!

Aldığı borcu ödemediği öne sürülen Gani Müjde'ye yaklaşık 2 milyon liralık icra takibi başlatıldı.

 

İcra takibine itiraz eden sanatçı hakkında dava açıldı.

 

İcra takibi başlatıldı


Aldığı borcu ödemediği öne sürülen Gani Müjde'ye yaklaşık 2 milyon liralık icra takibi başlatıldı.

 

Mahkemeye verildi

Senarist, yönetmen, yazar ve karikatürist Gani Müjde, vadesi gelen borçlarını ödemediği gerekçesiyle mahkemeye verildi.

 

Ayrıntılar:

Davacı Eko Faktoring A.Ş.'nin avukatı tarafından İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'ne sunulan dilekçede olay şöyle anlatıldı:

16 Eylül 2011'de yapılan sözleşme kapsamında, Müjde'nin sahibi olduğu Tükenmez Kalem müşteri, Müjde de kefil sıfatıyla Eko Faktoring'e borçlandı.

Tükenmez Kalem'e peşin para akışı sağlandı. Ancak birçok senetten bazılarının ödenmemesi ve karşılıklı görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine Eko Faktoring sözleşmeyi feshetti.

İNKÂR TAZMİNATI İSTENDİ

Gani Müjde, hakkında başlatılan 1 milyon 981 bin 792 liralık icra takibine borcu olmadığı iddasıyla itiraz etti.

Eko Faktoring bunun üzerine alacağın tahsili ve itirazın iptali istemiyle dava açtı.

Dilekçede:
[reklam]
"Davalı şirkete de gönderilen ticari kayıtlar incelendiğinde, davacı şirketin 1 milyon 981 bin liranın çok daha üzerinde alacaklı olduğu ortaya çıkacaktır.

Borcu olmadığını iddia eden davalılar hakkında cezai başvurumuz ve fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla, alacağımızın tahsili ile davalılar aleyhinde yüzde 20 icra-inkâr tazminatına hükmedilmesini talep ediyoruz" denildi.

 

Kosova-Prizren göçmeni bir ailenin dördüncü ve son çocuğu olan Müjde, lise yıllarında karikatüre olan ilgisi nedeni ile Gırgır dergisine gidip gelirken zamanla dergide çalışmaya başladı. 8 yıla yakın bir süre Gırgır ve Fırt dergilerinde çalıştı. Laklak adlı dergide bir süre editörlük yaptı.

 

Sonra bir grup arkadaşı ile birlikte ayrılıp Limon dergisini kurdu. Bu dergide Peynir Gemisi başlığı altında sürekli yazılar yazmaya başladı. Tükenmezkalem adlı bir yazım ve prodüksiyon şirketi kurdu.

 

 

TÜKENMEZ KALEM'İN YENİ DİZİSİ 'BABAM SINIFTA KALDI'YI TANIYALIM!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin