Garry Marshall hayatını kaybetti

Ünlü yazar-yapımcı sevenlerini üzdü...

Volkan Küçükel
20 Temmuz 2016 - 14:37
Magazin

Film sektörüne ve küçük ekranlara birçok yapım kazandıran yapımcı-senarist Garry Marshall hayatını kaybetti.

MARSHALL 81 YAŞINDAYDI

Happy Days ve The Odd Couple'ın orijinal TV uyarlaması gibi birçok unutulmaz diziye imzasını atan Marshall, Salı günü 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Access Hollywood ünlü yapımcının ölümü haberini ilk olarak takipçilerine duyururken, TMZ ise Marshall'ın ölümünün akciğer rahatsızlığı nedeniyle ortaya çıkan komplikasyonlar nedeniyle olduğunu bildirdi.

16-07/20/garrymarshallcrop-1469005807.jpg

UZUN KARİYER

New York eyaletinin kuzeydoğusunda yer alan Bronx yerlisi, aynı zamanda aktris/yönetmen Penny Marshall ve televizyon yapımcısı Ronny Marshall Hallin'in erkek kardeşi olan ünlü isim kariyerine Jack Paar’s Tonight Show, The Joey Bishop Hour and The Dick Van Dyke Show gibi yapımlarda senaristlik yaparak başladı.

İlerleyen yıllarda Neil Simon'ın The Odd Couple'ını televizyon ekranlarına uyarlayan Marshall, 1974-1978 seneleri arasında izleyicilerle buluşan aile komedisi Happy Days'in yaratıcısı olarak sektöre adını yazdırdı.

Donna Pescow'lu Angie, Blansky's Beauties, The Brian Keith Show ve Hey, Landlord ise Marshall'ın diğer televizyon işleri arasında yer alıyor.

SEVENLERİNDEN MESAJLAR

16-07/20/ffd.png

Sektörde hemen her dalda başarılı olan ismi ayrıca Pretty Woman, Beaches, Never Been Kissed ve The Princess Diaries gibi birçok romantik komedi filminin yönetmenlik koltuğundaki isim oldu.

SON GÜNLERİNE KADAR EKRANDAYDI

The George Burns and Gracie Allen Show ve Murphy Brown gibi yapımlarda oyunculuk yeteneğini de konuşturan Marshall son dönemde CBS'in The Odd Couple yeniden çevrimi ve Fox'un polisiye komedisi Brooklyn Nine-Nine gibi dizilerde konuk oyuncu olarak rol almıştı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin