'Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk'un dijital karakterleri, gerçek yıldızların tahtını sarsacak

5 Nisan’da gösterime girecek olan Hollywood'un gişe rekorları kıran en büyük serilerinden “Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk”, 2024 yılının gerçek yıldızlarının insanlar olmayacağını kanıtlıyor. Özellikle filmin ikinci fragmanının odaklandığı tamamen CGI bir karakter olan Baby Kong, kırılganlığı ve masumiyeti ile koruma içgüdülerimizi harekete geçirirken adeta filmin yıldız oyuncusu olacağının sinyalini veriyor.

Berfin Sengil
27 Mart 2024 - 17:07
Viral

Günümüzde sinemada kullanılan teknoloji en az güçlü karakter, iyi oyunculuk ve iyi bir senaryo kadar önemli. Özellikle dijital karakterlerin, CGI ve mocap canavarların yer aldığı filmlerin, ikna edici kalitede efektlere ve teknolojiye sahip olup olmadığı filmin başarısını doğrudan etkiliyor. Beyazperdede izlediği karakterlere inanma ve onlarla bağ kurma ihtiyacı olan seyircinin beğenisinde gerçeklik hissi ön planda geliyor. 5 Nisan’da gösterime girecek olan Hollywood'un gişe rekorları kıran en büyük serilerinden “Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk” başarılı CGI karakterleri ve efektleriyle adeta gerçek oyuncuların tahtını sarsıyor.

Gerçek Bir Karakterden Farkı Yok

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk'un son fragmanları, büyük bütçeli CGI ve hareket yakalama teknolojisindeki ilerlemelerini kanıtlarken, ekrandaki karakterler insan olmasa bile yine de insanların özdeşleştirebileceği ve benimseyebileceğini gösteriyor. Dev yaratıkların karakterlerine ve arasındaki ilişkilere net bir şekilde odaklanıldığını gösteren fragmanlar, filmin efektlerinin ve hareketlerinin her zamankinden daha iyi olacağını gösterecek kadar bilgi veriyor. Godzilla ve Kong'un savaşa girdiği görüntüler, Baby Kong'un cesaretini kanıtlaması ve kötü niyetli Skar King'in mutlak acımasızlığının gösterildiği fragmanlarda birçok yeni ve geri dönen insan karakter olmasına rağmen özellikle seyirciyi Baby Kong'la bağ kurabileceği bir filmin beklediği anlaşılıyor. Özellikle ikinci fragmanda neredeyse Kong'un kendisi kadar Baby Kong’a da odaklanılmış olması bunun en büyük kanıtı.

Bebek Groot ve bebek Yoda'nın izinden giden Baby Kong'un kırılganlığı ve masumiyeti, insanlardaki küçüğü korumaya yönelik bazı ilkel içgüdülerden faydalanıyor. Bu tamamen CGI bir karakter için gerçekten dikkate değer bir başarı. Savaşçıdan baba figürüne kadar pek çok rolü üstlenen Kong ise, serinin son filminde daha da büyük bir karakter duygusu kazanacağa benziyor.

Başarılı görsel efektleri ve gerçekçi CGI karakterleriyle "Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk", TME Films’in dağıtımıyla 5 Nisan’da vizyonda olacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin