Gökbakar 'Recep İvedik'in başarı sırrını pylaştı!

Recep İvedik'in görünmeyen kahramanı konuştu.

Nurşah
03 Mart 2014 - 13:39
Röportaj

Recep İvedik'in görünmeyen kahramanı konuştu.

 

Serinin dört filmini de yöneten Togan Gökbakar:

 

''Elitlerin algısı kırıldı, artık filmi kötülemiyorlar. Gişenin sırrı fragmanda. İzleyici Recep'i özlemiş.''

Bir haftada 2.8 milyon kişi tarafından izlenen Recep İvedik 4'ün yönetmeni Togan Gökbakar, haftasonu açılış rekorundan (1.6 milyon) sonra ilk kez  konuştu.

 

Karakterin yaratıcısı Şahan Gökbakar'ın dört yaş küçük kardeşi, gişenin sırrını verdi.

- 'Recep İvedik 4' rekorla başladı. Bu başarı nasıl geldi?


100 tane de film çekseniz ''Ben şu kadar gişe yaparım'' diye tahmin edemezsiniz. Üçüncü filmi 2010'da çektik, halk Recep İvedik'i çok özlemiş. Fragmanımız inanılmaz ilgi gördü. Böyle büyük bir ilginin ön göstergesi oldu

 

GÜLDÜREN-AĞLATAN GİŞE YAPAR

- Filmin gidişi kendi rekorlarını kırıp, Türkiye'nin en çok izlenen filmi olacağı yönünde! Hep bir hayal vardır 10 milyon diye, sizce olur mu?


Pazarla alâkalı. İlk Recep İvedik (2008) vizyona girdiği zaman. Şu anki sinema seyircisinin yarısı kadar insan vardı, salon sayısı da 1400-1500'dü. Gelinen noktada, 28 milyon bilet satışından 52 milyona çıkması ve salon sayısının 2200'e yükselmesi de etkili. Market genişledi ama o kadar da değil.

- Gişenin anahtarı komedi midir?


Gülmek ya da ağlamak seyircinin en büyük duygusudur. Türkiye'de gişe yapmak istiyorsan ya çok güldüreceksin ya da çok ağlatacaksın. Youtube'da videoların çoğu komik olduğu için paylaşılır. Bizde Hacivat-Karagöz'den gelen bir komedi geleneği var.

- İlk filmde Recep İvedik'i izleyen bile 'İzledik' demeye utanıyordu. Ama artık herkes bağıra bağıra filme gidiyor.


Bu algı zamanla kırıldı. Bir şey seviliyorsa, onun karşısında burun kıvıran, elitizmle bakan insanlar bir süre sonra o kötüleme hareketlerinin boş olduğunu anladılar. Herkes gidip seviyor filmi. Son film daha da çok herkesi kucakladı. Negatif konuşan insanlar baktılar ki çevrelerinde herkes gidiyor. Ön yargıyla gidenlerin fikirleri de değişiyor.[reklam]

ÜNLÜ İSİMLER RECEP'İ BOZAR

- Cast seçiminiz ilgimi çekiyor. İvedik'te hiç 'isim' kişiler rol almaz.  


Sokaktan bulunmuş kadar özensiz kişiler yok. Recep sivri bir karakter. Onun yanına koyacağınız kişilerin ünlü olmaması gerekir. O zaman daha gerçek olur. Recep'in komik ve realist olmasının sırrı da bu! Bir de şuna inanıyorum. Oyunculukla çok haşır neşir olan isimlerin doğal oyunculuk yeteneklerini kaybettiklerine inanıyorum.

 

ŞAHAN KOMİK, BEN İNEKTİM

- Ağabeyiniz Şahan Gökbakar'ın oyunculuğunu Recep İvedik haricinde değerlendirir misiniz?


Ben her daim onu tercih ederdim. Çok başarılı bir oyuncu. Ağabeyim diye demiyorum; çok fazla karakteri oynayabilir. Karakterin içine çok iyi girebilip diğer karakterden sıyrılabiliyor. 'Recep İvedik' bence çok büyük oyunculuk istiyor. Espri ve hareket zamanlamasını çok doğru yapmak gerek. O da bunu fazlasıyla yerine getiriyor.

- Nasıl bir çocukluk geçirdiniz? Ailenizde sizin kadar komik olan başka kişiler var mı?


Ankara'da geçti çocukluğumuz. Aile de neşelidir, özellikle teyzem çok espriler yapar. Şahan çocukken de çok komikti. Aileye espriler yapar, herkesi güldürürdü. Ben daha inek bir tiptim. Derslerim iyiydi, okulları hep dereceyle bitirdim. Daha teknik meselelere yatkındım. Şahan müziğe de çok yatkındı. Her şarkıyı flütle çalabilirdi. Daha sanatsal yönlüydü.

 

 

ALTIN BAMYA ÖDÜLLERİ'NİN BU SENEKİ ADAYLARI BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin