'Her Sevda Bir Veda' geri dönecek mi?

'Fetih 1453'ün 'Fatih'i Devrim Evin'den büyük sitem...

resim yok
25 Mart 2014 - 13:38
Röportaj

'Fetih 1453'ün 'Fatih'i Devrim Evin'den büyük sitem: ''Türkiye'de popülist bir yaklaşım var. Komediyle gişeyi vurabilirsiniz. Komedi filmi gelip Fetih 1453'ün gişesini bile aşıyor.''

Sinemada Fatih Sultan Mehmet, Yunus Emre gibi önemli tarihi karakterleri canlandıran Devrim Evin, 'Yunus Emre Aşkın Sesi' filminden sonra yaşadığı büyük hayal kırıklığını anlattı:

''İran sineması var ama Türkiye sineması diye bir şey yok. Türkiye'de tamamen popülist bir yaklaşım var. Halk, çekilen işlere sahip çıkmıyor. Bunu Çanakkale filmlerinde de, Yunus Emre'de de gördük...''

Oyuncu, 'Düğün Dernek'i kastederek çarkların nasıl işlediğini anlattı: ''Birtakım komedilerle gişeyi vurabilirsiniz. Bir komedi filmi gelip 'Fetih 1453'ün gişesini aşabiliyor.''

 

TÜRKiYE SiNEMASI DiYE BiR ŞEY YOK

Fetih 1453 filmindeki Fatih Sultan Mehmet rolüyle yıldızı parlayan Devrim Evin, ''Türkiye’de tamamen popülist bir yaklaşım var. Çok büyük projeler yapmanıza  gerek yok. Birtakım komedilerle gişeyi vurabilirsiniz'' diyor.

'Her Sevda Bir Veda' dizisinde 'Turgut' karakterini canlandıran Devrim Evin, bir yandan da üç farklı oyunla izleyici karşısına çıkıyor.

Fetih 1453, Yunus Emre Aşkın Sesi gibi tarihi filmlerle adını duyuran Evin, sinemaya bakışını, neden dizi oyunculuğuna mesafeli olduğunu, projelerini anlattı.

Üç farklı oyunla tiyatro sahnesindesiniz...

Evet, prömiyerini geçenlerde yaptığımız 'Kuvayi Milliye-Kurtuluş Savaşı Destanı', 'Lazaritsa-Bir İnsan, Bir Ağaç, Bir Köpek' ve 'Rain Man'... 'Kuvayi Milliye', Zeliha Berksoy'la hazırladığımız özel bir proje. Ses Tiyatrosu'nda oynuyoruz, sonrasında birçok yerde turne yapacak. 'Bir İnsan, Bir Ağaç, Bir Köpek', ilk tek kişilik oyunum. Türkiye'de ilk kez sahneleniyor. Kendini her şeyin hakimi sanan bir insanın, bir ağacın içinde sıkışıp kalmasını anlatıyor. 

 

SAHNE DİRİ TUTAR

Ne hissettiriyor sahnede olmak?

 

Benim eğitimini aldığım, ana mesleğim bu. Dünyada da tüm aktörler sahne sanatıyla uğraşmak isterler çünkü aktörü diri tutar, canlı tutar. Benim için sahnede olmak vazgeçilmez bir şey. Bu yıl biraz yoğun oldu, herhalde biraz fazla yük almış oldum. Ama atlattık, genç yaşta yorulmak gerekiyor. Gelen projeleri ötelemedim o yüzden.

Fatih Sultan Mehmet, Yunus Emre gibi önemli tarihi karakterleri canlandırdınız. Oynamayı hayal ettiğiniz başka bir rol var mı?

Sinemada 'Fatih Sultan Mehmet'i oynadım, ''Daha ne oynayacaksın?'' dediler, Yunus Emre rolü geldi. Bu bir oyuncu için mutluluk verici, skalasını geliştiren şeyler. Ama özellikle 'Yunus Emre Aşkın Sesi' filminden sonra sinemaya dair büyük bir hayal kırıklığı başladı bende.[reklam]

İŞLERE SAHİP ÇIKILMIYOR

Neden?

Ne yazık ki Türkiye sineması diye bir şey oluşmamış durumda. İran sineması diye bir şey var ama Türkiye sineması diye bir şey yok! Tamamen popülist bir yaklaşım var Türkiye'de. Halk, ''Çok önemli değerlerimiz var, çekilmiyor'' diyor ama bunu çok ezbere diyor, çekilen işlere sahip çıkmıyor. Bunu Çanakkale filmlerinde de, 'Yunus Emre'de de gördük. Hatta 'Fetih 1453'te bile gördük. Türkiye'de çok büyük projeler yapmanıza gerek yok. Birtakım komedilerle gişeyi vurabilirsiniz.  

'Düğün Dernek'i kastediyorsunuz sanırım.

Yani bir komedi filmi gelip 'Fetih 1453'ün gişesini aşabiliyor... Kaldı ki 'Fetih' tamamen popüler piyasa için yapılmış bir iştir. 'Sanat filmi' değildir. Ona rağmen aşıyorsa gidip 30-40 trilyon bir filme harcayıp da, niye kendini riske atsın yapımcı. O zaman canlandırmak istediklerimiz de hayal olarak kalıyor. Benim hedeflerimden biri Şeyh Bedreddin ama düşününce ''Şeyh Bedreddin'i yapsak ne olur?'' diyorsun. Seyircinin sahip çıkması lazım.

 

İLiŞKiM OLSA SAKLAMAM

Bu­lut Kö­pü­k’­le bir­lik­te ol­du­ğu­nuz ya­zıl­mış­tı. Özel ha­ya­tı­nız­la gün­de­me gel­mek si­zi ra­hat­sız edi­yor mu?

O be­nim 12 yıl­lık ar­ka­da­şım. Ins­tag­ra­m’'a, Fa­ce­bo­ok’­a biz ko­yu­yo­ruz o fo­toğ­raf­la­rı. Ben 36 ya­şın­da be­kar bir ada­mım, özel ha­ya­tı­mı giz­le­mi­yo­rum za­ten. Bir be­ra­ber­li­ğim olur­sa sak­la­mam.

 

TELEViZYONDA SANAT SÖZ KONUSU DEĞiL

'Her Sevda Bir Veda'ya ara verildi. Devam edecek mi?

Televizyon biliyorsunuz reytingle doğru orantılı çalışan bir mekanizma. Orada sanat söz konusu değil. Bir iş yaparsınız, reytingi varsa devam eder. Uzun zamandır üzerinde çalışılan bir proje, hem çekim hem de ön hazırlık olarak. Nereye kadar gider bilemiyoruz. Kısmeti varsa devam eder, tutmazsa da kalkacak. Çok fazla bel bağlamışlığım yok televizyona. Ama tabii gönül ister ki devam etsin. Oradan ekmek yiyen 100 küsür insan var.

Bu ilk diziniz. Neden mesafelisiniz dizi oyunculuğuna?

Televizyon işimizin bir parçası. Sanat anlamında değil tabii ki, para kazanma yeridir televizyon. Ben zaten dizilerde rol almaya sıcak bakmıyordum, Tomris Giritlioğlu bu projeye beni ikna etti. Zaten diğer çalışmalarımı engellemeyecek bir program dahilinde çekiliyor. Bir de seyircinin beni daha önce görmediği bir karakteri oynuyorum.

Turgut'un canlandırdığınız diğer karakterlerden farkı nedir?

Biraz uçları olan biri. 10 yaşında babasını kaybetmiş.  Buna neden olanlardan intikam almak istiyor. Babasını öldüren insanları buluyor, bir  intikam hikayesi içerisinde ilerliyor senaryo. Dolayısıyla öfkeyle büyümüş biri Turgut. Travma yaşadığı
için biraz psikopat tarafları da var. Bu seyircinin beni görmediği bir üslup...

 

 

SHOW TV'NİN BİR YENİ DİZİSİ DAHA İPTAL EDİLDİ! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin