İstanbullu Gelin'in gerçek hikayesi nedir?

Star Tv ekranlarına gelen dizi İstanbullu Gelin'in gerçek hikayesi nedir? Yayınladığı ilk günler pek ilgi görmeyen dizi son zamanlarda reytinglerde oldukça iyi başarı elde ediyor.

Berfu Gürle
14 Kasım 2017 - 10:42
Gündem

İstanbullu Gelin'in gerçek hikayesi son günlerde oldukça merak ediliyor. Sosyal medyada da büyük ilgi gören bu konunun detayları nelerdir haberimizde...

Son dönemde senaryosu Türk olan çok nadir projeler yapılmaya başlandı. Neredeyse yarısından çoğu uyarlama dizi olan dizi sektöründe gerçek bir hayat hikayesinden uyarlama olan İstanbullu Gelin aslında kim?

Başrollerinde Özcan Deniz ve Aslı Enver'in yer aldığı dizide Faruk ile Süreyya'nın aşkı anlatıyor. Dizinin yapımını O3 Medya üstlenirken senaryosunu Teşrik-i Mesai yapıyor.

17-11/14/lku-ust-sarpkan-istanbullu-gelinin-gercek-hikayesi-1510645192.jpg

Beyaz Kelebeklerin solisti Ülkü Üst Sarpkan'ın hikayesi

Dizinin gerçek bir hikayeden uyarlanılarak yapıldığı haberleri ortaya çıkınca herkes bu kişinin kim olduğunu merak etmeye başladı. Verdiği bir röportajda "her hafta kendimi izliyorum" diyen Ülkü Üst Sarpkan, Aslı Enver'e övgüler yardırdı.

1955 doğumlu olan Sarpkan, İstanbul'da doğmuş aslen Bursalıdır. 1968'de katıldığı bir ses yarışması ile tüm hayatı yeniden şekillenmiş ve müzik hayatı başlamıştır. Ses yarışmasında birinci olarak sesini büyük bir kitleye duyuran Ülkü Üst, Beyaz Kelebekler'in solisti olmuş ve hayran kitlesini oluşturmuştur.

Daha sonra kendisini dinlemeye gelen Bursalı iş adamı Ali Sarpkan ile tanışır ve bu büyük aşk evlilik ile taçlandırılır. Evliliğinin ilk dönemlerinde Bursalı ve köklü bir aileye gelin giden Sarpkan, kayınvalidesi tarafından "istenmeyen gelin" olur. Zamanla en çok sevdiği gelin yerini aldığını söyleyen Ülkü, kendisine bir moda evi açılmasıyla moda alanında işler yapmaya başlar. Moda ile ilk kez tanışıklığı değildir. Daha önceleri tekstil atölyesinde çalışmış olan Sarpkan, Beyaz Kelebekler grubunu bıraksada müziği asla bırakmaz. 

"Kayınvalidem bu kadar sert değildi"

Dizinin birebir hayat hikayesini anlatmadığını söyleyen Ülkü, gerçek bir hikayeden esinlenerek uyarlanmış bir senaryoya sahip diyor. Aynı zamanda yaşanan olayların bir kısmının birebir aynı olduğunu söylerken karakterlerin kendi hayatıyla çok özdeşmediğinide anlatıyor verdiği bir röportajda. Kayınvalidesinin Esma karakteri kadar sert olmadığını söylüyor. Aslı Enver'i ise beğenerek izlediğiniz söyleyen Sarpkan, dizi bittikten sonra "Hayatımı tüm detaylarıyla anlatsam İstanbullu Gelin 2'yi bile çekerler" diyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin