'Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak' 20 yaşında!

Ünlü yönetmen ve senarist Ahmet Uluçay’ın ölüm yıldönümüne özel, ilk filmi 'Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak' 20. yılında televizyonda seyirciyle buluşuyor.

Berfin Sengil
30 Kasım 2023 - 18:16
Viral

2004 yapımı 'Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak', 20. yılında D-Smart ekranlarında yayınlanıyor.  Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yaşamış olan ve 30 Kasım 2009’da henüz 54 yaşındayken kaybettiğimiz Ahmet Uluçay'ın ilk sinema filmi olan 'Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak', Uluçay’a dünya çapında tanınırlık getirdi.

Ahmet Uluçay’ın çocukluğundan esinlendiği ilk uzun metrajlı film, ülke içinde ve yurt dışında birçok ödüle layık görüldü. Filmi çekerken bir yandan da geçimini sağlamak için yem fabrikasında hamallık yapan Uluçay’ın kült filmi, ünlü yönetmenin yaşamından da izler taşıyor.

Biri karpuzcunun, diğeri berberin yanında çırak olarak çalışan iki çocuğun köylerinde film oynatmak için verdiği mücadeleyi anlatan film, hüzünlü ama umut dolu anlatımıyla Türk sinema tarihinin en özel yapımlarından biri olarak öne çıkıyor. 

Film, sinemaya delicesine tutkun iki çocuk olan Recep ve Mehmet’in hayatına odaklanıyor. Gündüzleri kasabada çalışıp, geceleri köydeki evlerinin ahırında derme - çatma bir film projeksiyon makinası yapmaya çalışırken, hayatlarını tümden değiştirecek olan rejisörlük hayalleri kurmakta olan iki çocuk; işin içine Recep'in kendisinden yaşça büyük olan Nihal'e aşkı da karışınca, hayatlarında derin izler bırakan unutulmaz bir yaz mevsimi yaşarlar.

Ünlü yönetmen ve senarist Ahmet Uluçay’ın ölüm yıldönümünde bu unutulmaz film D-Smart ve D-Smart GO ekranlarında seyirci ile buluşuyor. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin