KATOT "Turnusol" oyunuyla sahnede!

Emre Cingöz'ün yönetmenliğinde sahnelenen 'Turnusol' oyunu 12 Ocak'ta Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak. KATOT imzalı oyun, ülkesinden göç etmek zorunda kalan insanların panoramasını sunuyor.

Berfin Sengil
09 Ocak 2024 - 10:00
Viral

Yüzyıllık bir göç hikayesini anlatan "Turnusol" oyunu, Aralık ayında Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde prömiyerini gerçekleştirdi. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan oyunculardan oluşan KATOT'un ortaya koyduğu "Turnusol" sezon boyunca tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek.

Panoramik Bir Göç Tablosu Çiziyor

1915’ten başlayarak ülkenin farklı dönemlerinde etnik köken, ekonomik ve sosyokültürel zorluklar, politik baskılar gibi farklı sorun ve gerekçeler üzerinden ülkeden göç etmek zorunda bırakılan insanlara dair panoramik bir göç tablosunun çizildiği "Turnusol" sanatın gücünü bir kez daha ortaya koyuyor.

Genç Yetenekler Bir Arada

Ali Alan, Alime Topşar, Aziz Duman, Can Balcan, Cihan Edinç, Erencan Çelik, Erkan Karakoç, Feryal Saç, Güldane Çelik, Güler Öner, Güven Yılmaz, İmren Kazanç, Münevver Tavus, Ömer Aladağ, Şükrü Biçer, Yasemin Altuntaş, Yavuz Demirtaş gibi oyuncuların yer aldığı oyun, sezon boyunca tiyatro tutkunlarını ağırlayacak.

12 Ocak'ta Sahnede!

Emre Cingöz'ün yönetmen koltuğunda oturduğu "Turnusol"un yaratıcı kadrosunu oluşturan yönetmen yardımcılığı Özlem Cengiz, dramaturji - dekor - kostüm Ekip Çalışması, afiş ve ses ise Barış Sönmez imzası taşıyor. 

Ele aldığı insan hikâyeleriyle 120 dakikalık dram türündeki "Turnusol", 12 Şubat Cuma günü saat 20.00'da Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

KATOT Hakkında

Ekibin tamamı Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan tiyatro oyuncularından oluşmakta. Hepsinin ilk ortak noktası ve ekibe katılacaklardan ilk beklenti ise Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Bölümü eğitimini tamamlamak. Kurulan yapının ortak amacı ise 'Tiyatro Yapmak!'

KATOT ismini almadan önce Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde alınan eğitimin ardından bilgi ve tecrübeyi uygulama ve geliştirme şansı bulabilecek bir üretim fikriyle bir araya gelen ekip insanlığın, artık daha görünür bir şekilde kötü, sorumluluk almayan, kolaycı, nefretle beslenip düşmanlıkla yaşamaya alışmış hali ve bu halin kronikleşmesinden dolayı, bir döngü şeklinde hep bir kahraman ve kurtarıcıya olan ihtiyacın anlatımını ortaya koyuyor.

Sadece tiyatro yapmak için bir araya gelen ekibin başarısı ise oyuncuların yaratıcılığını ve kendilerine olan güvenini arttırmakla birlikte, ortaya çıkan üretimin kalitesini ve niteliğini de doğrudan etkiliyor.

Sahnelenen oyunların olumlu eleştiriler almasının akabinde daha özgün yorumlar yaratabilme amacı ve kurumsal bir yapılanmanın temelini oluşturması umuduyla KATOT – Kadıköy Tiyatro Oyuncuları Topluluğu ismiyle devam eden ekip, her kesimden insana ulaşmayı amaçlıyor.

KATOT insanlara soru sordurabilmek, ezberlerinden şüphe ettirebilmek ve önlerine sabitlenen resmin ardındaki gerçeği merak ettirebilmek amacını güdüyor. 2016 yılının Ocak ayında kurulan Kadıköy Tiyatroları Platformu'nun bileşenlerinden biri olan KATOT, platformdaki tüm üretimlere imkanları ölçüsünde katılmakta, tiyatro sanatının güçlenmesi, sevilmesi ve daha fazla insana ulaşmasına katkı sağlamakta.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin