KÖFN: "Bizi Neşet Ertaş çekti buraya"

Bir Tek Ben Anlarım ile büyük bir çıkış yakalayan, sonrasında çıkardıkları “Yakışıklı” teklisi ile müzik listelerine giren KÖFN grubunun üyeleri Bilge Kağan Etil ve Salman Tin, Radyo D’de Fatih Uslu’nun konuğu oldu.

Berfin Sengil
30 Mart 2024 - 11:19
Magazin

Dillere pelesenk olan “Bir Tek Ben Anlarım” şarkısıyla müzik listelerinde uzun süre zirveden inmeyen, 2022 yılında düzenlenen Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı ve Yılın Şarkısı kategorilerinde ödüle layık görülen KÖFN grubunun üyeleri Bilge Kağan Etil ve Salman Tin, Müzik Kanalları & Radyolar Genel Yayın Yönetmeni Fatih Uslu’ya özel açıklamalarda bulundu.

Uslu’nun yeni albüm hakkındaki sorusuna cevap veren Bilge Kağan Etil,Albüm biraz soru işareti çünkü çok kısa sürede çok çalışman gerekiyor. Biraz hızlı bir çağdayız albüm eskisi gibi değil. Bir Tek Ben Anlarım’ın başarısından sonra biraz bekledik. Yavaş yavaş şarkı çıkarmaya başladık ve Yakışıklı’yı çıkardık. Biz biraz daha single, proje odaklı gideriz diye düşünüyoruz. Single olunca daha çok enerjimizi verebiliyoruz ve daha çok çeşitli olabiliyor. Albümde bir konsepte sıkıştırmak zorunda kalıyorsun ve bu da dinleyiciye çok iyi gelmiyor” ifadelerini kullandı.

'İŞİMİZE YATIRIM YAPTIĞIMIZ NOKTADAYIZ'

Bir Tek Ben Anlarım şarkısından sonra müzik hayatlarının nasıl şekillendiğini anlatan Salman Tin, “İnsanlar bizim şarkıyı çıkarınca sonrasında ne yapacağız diye gerildiğimizi düşünüyorlar ama biz çok rahatladık. Sonuçta en iyi not verici halkımız ve onların algısından geçmiyorsa kendine müzik yapmış oluyorsun. Bu da değerlidir ama sonuçta pop müzik yapıyoruz ve beğenilmesi beni aşırı rahatlatmıştı. Ünlü olduk ve istediğimizi yapabildik. Finansal olarak müzikal anlamda iyi şeyler yapabilmeyi kazandık. İşimize yatırım yaptığımız noktadayız” dedi.

Bilge Kağan Etil ise, “Konfor alanı yaratıp, bizi üretkenlikten kopartmadı. Tam tersine, bizim daha çok şey yapabilmemiz için rahatlık sağladı” diye konuştu.

'SELAMİ ŞAHİN ŞARKILARI DA SÖYLÜYORUZ'

Gitme Sana Muhtacım” şarkısını yeniden yorumlayarak, “Selami Şahin Şarkıları-2”de yer alan grup, projede nasıl yer aldıklarını da anlattı. Bilge Kağan Etil, “Salman evde bazı şarkıları sürekli söyler. Kendini öyle geliştirdiği benim de çok rahat inceleme imkânım oluyordu. Bazı şarkılarda o etkiyi yakalıyordum, Salman’ı Salman yapacak etki var. Gitme Sana Muhtacım
şarkısı da bunlardan biriydi. O yüzden hep bu kafada vardı ve Selami Şahin projesi olduğunda gitmek kesin olacaktı” dedi.

Salman Tin ise, Saygı albümünden önce kendilerinin Selami Şahin projesi yapmaya başladıklarını söyleyerek, “Dört şarkı planlanmıştı zaten Seninle Başım Dertte şarkısını konserlerde çalıyoruz” diye konuştu.

Uslu’nun, “Geçmiş dönem popüler müzik türlerine ve şarkılarına bakışınız nedir?” sorusunu da cevaplayan Bilge Kağan Etil, “Bilinçli de yapıldığı bir kısmı var, özellikle benim yaptığım kısımda. İkimizin avantajı kendi kültürümüzdeki başka kültürlerdeki müziklere kendimizi maruz bırakmak. Gerçekten özlerimizi özümseyebiliyoruz. Ben caz piyanistliğinden gelme biriyim ama Türk sanat müziğiyle büyümüş birisiyim. Salman da Anadolu çocuğudur. Biz hiçbir şeye uzak değiliz, her şeyin içindeyiz. İçinde olduğumuz için de insanlara hepsini karıştırıp verebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Uslu’nun “Müzik hayatınızda, ‘olmazsa olmazdı’ dediğiniz ne var” sorusu üzerine Bilge Kağan Etil, “Geçmişe gidersem kişisel hayatımda Doğan hocam var. Bendeki bütün kapıları açan, tetikleyen, beni eğiten ve müzik öğretmenliğine hazırlayan oydu. Bende çok vizyon aşılamış bir insandı” açıklamasında bulundu.

Salman Tin ise, “Üniversite dönemlerimde Amerikan folk müziğine çok ilgiliydim. Beni bu topraklara Neşat Ertaş çekti geri buraya. Bu kadar iyi müzisyenlik, bu kadar iyi bir söz, bu kadar iyi bir duygu durumuna çeken Neşat Ertaş olmuştur” dedi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin