Editör
10 Mart 2014 - 11:48
Magazin

Dönemi yaşatan kostümler!

Kurt Seyit ve Şura'nın 04 Mart Salı akşamı yayınlanan ilk bölümü, ilk tanışma ve aşkın ilk heyacanı kadar, sinema kalitesindeki görüntüleri, mekan seçimleri ve kostümleri ile de çok konuşuldu.  


Diziyi izleyenlerin hayran kaldığı kostümler, başarılı sanat yönetimi ekibinin titiz çalışmasının  eseri.

 

KOSTÜMLER 3 AYDA DİKİLDİ

1915'li yılların Rusya’sını her detayıyla birebir yansıtan kostümlerin tamamı 20 terzi tarafından 3 ayda Türkiye ve Rusya'da dikildi.

Kumaş seçiminden ayakkabı detayına kadar 5 aylık bir süreçte büyük bir özenle çalışılan 1300 parça kostüm 2 tırla Rusya'ya taşındı. Sadece erkek figürasyon kostümleri Rusya dan temin edildi.

 

ÖZEL YAPIM

250 adet erkek, 250 adet kadın ayakkabısı Türkiye'de üretildi. Takılar da özel olarak Türkiye'de yapıldı.

Dönemin kıyafetleri için Türkiye ve Rusya!da tarih danışmanlarından yararlanıldı. Tarih danışmanları Doç. Dr. Akşin Somel, Andrei Aleksandrovich ve Vadim Viktorovich'in danışmanlığında tüm ayrıntılar titizlikle işlendi.

19 yaşında bir Rus asilzadesi olan Şura'nın gardrobundaki temel renk, saflığı ve gençliği anımsatan vanilya rengi oldu. Şura'nın cemiyet hayatına ilk kez takdim edildiği baloda giydiği dantel ve ipek kumaş  kullanılarak hazırlanan kostümde de bu renk tonu tercih edildi. [reklam]

TEMEL RENK

Dönemin asil hanımları arasındaki moda renkler olan pudra tonları, tüm karakterler için özel olarak hazırlanan uzun etekler, balo tuvaletleri gibi kıyafet ve aksesuarlarda temel renk olarak planlandı.

 

AKSESUARLAR DA DİKKAT ÇEKİYOR

Kostümlerin yanı sıra dizide kullanılan aksesuarlar da  çok dikkat çekti. Özellikle şapkaların tamamı Rusya'da üretildi. İncili saç tokaları gibi çok dikkat çeken aksesuarlar kişiye özel olarak tasarlandı.

Dizinin Kırım'da geçen bölümlerinde, Eminof ailesi ve Kırım Türklerinin giydiği kostümler de tarihi belgelere dayanarak tasarlandı.

Dönemin fotoğraf ve belgelerini aylar süren çalışmalarla mercek altına alan sanat ekibi, Kırım tarafı için de geleneksel temaları ön plana çıkardı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin