Melike İpek Yalova örnek aldığı ismi açıkladı!

''Amatör yanımı korumalıyım...'

resim yok
15 Eylül 2014 - 12:42
Röportaj

''Amatör yanımı korumalıyım...''

Melike İpek Yalova: ''Oyunculuk benim için çok önemli ama yine de hiçbir şeyin esiri olmamaya çalışıyorum...''


Geçen yıl Melike İpek Yalova ile bir araya geldiğimizde ''Oyunculukta emekleme dönemindeyim'' demişti. 'Muhteşem Yüzyıl'ın 'Prenses Isabella'sı, üçüncü sezonuna giren 'Karadayı' ile bir hayli yol katetse de amatör yanını korumak istediğini söylüyor.

Uluslararası politika ve kriz yönetimi okuyan Yalova'nın siyasi gerilimlerden bunalıp, ülkeden kaçmak isteyenlere de bir sorusu var: ''Neyi var canım memleketimin?''

İtalya'ya oyunculuk eğitimi için gitmiştiniz sanırım. Ne kattı size?

Evet, bir ay İtalya'da kaldım. Dersler İtalyanca olduğu için biraz zordu. Katkısına gelince... Yönetmenlerimize sormak lazım. Ben bir şeyin esiri olmamaya çalışıyorum. Penelope Cruz'u da çalıştıran oyuncu koçumun bana söylediği şey şuydu: ''Büyük oyuncu olmak her şeyi teknik yapmak demek değildir; işin sırrı hangi sahnede teknik kullanıp, hangi sahnede spontane olmak gerektiğini bilmektir...'' O yüzden kendi amatör tarafımı da koruyarak oynamaya çalışıyorum. Bence, önce elindekini en iyi şekilde yapabilmek önemli.

Seti özlediniz mi?

Özledim. Hatta ara uzun geldi ve ''Ben neden çalışmıyorum, işsiz miyim?'' gibi şeyler düşünmeye başladım. Tabii arkadaşlarımın yılda 10 gün izinlerinin olması böyle düşündürdü (gülüyor).

Yeni sezonda canlandırdığınız 'Ayten'de nasıl bir değişim olacak?

Şimdi 'Necdet' hapiste, o yüzden işlerin başına geçip hafif bir hanım ağalığa geçişi söz konusu. Daha erkek dünyasında göreceğiz 'Ayten'i. Kaybeden bir insandan kazanmaya çalışan bir insana dönüşecek.

'Ayten'in aşktaki tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Necdet'e karşı bir insani sevgisi tabii ki var. 'Mahir' de hep bir kalp yarası olarak kalacaktır ama ben önceki gibi kimseyi sevemez diye düşünüyorum. Çok fazla örselendikten sonra, insanların ilk kaybettikleri şey sevme duygusu oluyor.[reklam]

Daha önce aşk için ''Olursa ne ala, olmazsa pek ala'' demiştiniz. Siz hâlâ aynı fikirde misiniz?

Evet. Aşk öyle bir şey zaten... Değerini iki taraflı bilmek lazım.

Evlenmeyi düşünüyor musunuz?

Bence böyle şeyler kısmet, zorlamakla olmaz. Allah sağlık versin, ben şu anki halimden memnunum.

 

İDOLÜM HÜLYA AVŞAR

Karadayı'daki rol arkadaşlarınız için neler söyleyeceksiniz?

Bu üçüncü senemiz. Birlikte uzun saatler geçiriyoruz. Güzel bir ekibimiz var. Herkes birbirine anlayış göstermeye çalışıyor. Yönetmenlerimizi çok seviyorum. Kenan (İmirzalıoğlu) ve Bergüzar (Korel) da öyle. Çetin abi (Tekindor) ise inanılmazdır.

Yeni jenerasyon oyunculardan kimleri beğeniyorsunuz?

Damla Sönmez'i çok beğeniyorum. Canan Ergüder, Ayça Bingöl, Engin Akyürek, Engin Öztürk daha birçok isim sayabilirim. Benim örnek aldığım isim ise Hülya Avşar. Yeni şeyler yapmaktan korkmayan biri. Bu yüzden onu çok başarılı buluyorum.

 

BURAYI BEĞENMEYEN GiTSiN!

Siyasi gerilimlerden bunalıp, ülkeden kaçmak isteyenlere neler söyleyeceksiniz?

Konjonktür olarak neyin içerisinde yaşıyorsanız onun kötü şeyleri size çok kötü geliyor. ''Türkiye şartlarıyla çocuk büyütmem'' diyenleri de, ''Bu ülkede yaşanmaz'' diyenleri de anlamıyorum. O zaman buyrun, gidin, nerede yaşayacaksanız hep birlikte yaşayın. Neyi var canım memleketimin?

Karamsarlığın çözüm olmadığını düşünüyorsunuz yani...

Evet, ben o kadar da karamsar değilim.Eğer bu ülkeyle ilgili bir yorum yapmak istiyorsanız oy kullanacaksınız. Şikayet etmelerle bir yere varamayacağımızı  düşünüyorum.

 

 

MELİKE İPEK YALOVA'NIN GÜZELLİK SIRLARI BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin