Oyuncu Dolunay Soysert: "Samimiyet adı altında kadınların özgürlük alanına rahatlıkla tecavüz ediliyor."

Elimi Bırakma dizisinde Sumru karakteriyle ekranlarda yer alan başarılı ve güzel oyuncu Dolunay Soysert, kadınların yaşadıkları sorunlar hakkında konuştu. İşte detaylar!

Merve Mutlu
19 Kasım 2018 - 10:46
Magazin

"Cumhuriyet" adlı filmde canlandırdığı "Latife Hanım" karakteriyle seyirciyle tanışan ve Urfalıyım Ezelden, Kayıp, Yol Ayrımı, Yarım Kalan Mucize, Başrolde Aşk, Benim Annem Bir Melek, Adanalı, Kırık Kalpler Durağı, Zor Adam, Avrupa Yakası, Bir İstanbul Masalı, Kuzgun, Baskül Ailesi, Çılgın Bediş gibi dizilerde başarılı performanslar sergileyen oyuncu Dolunay Soysert, Posta gazetesine oldukça cesur açıklamalar yaptı. 

Oyuncu Dolunay Soysert, insanlığın temel sorununun giderek daha kapitalist olmasından kaynaklı olduğunu söyledi. İnsanların mutsuz olduğunu ve bu mutsuzluğun da nedenini "Bence yaşadığımız tüm sorunların, eşitsizliğin, adaletsizliğin temelinde sahip oluğumuz mantalite yatıyor. Giderek daha kapitalist, tüketmeye yönelik bir sisteme teslim oluyoruz. Bu da özümüzde sahip olduğumuz saflığı ve iyiliği yitirmemizden kaynaklanıyor. Ama tüm bunlar yaşadığımız dünyanın sorunu, sadece bizim değil" sözleriyle açıkladı.

18-11/19/dolunay-soysert.jpg

"Çemberimin içinde olan insanlara, en yakınlarıma fikrimi mutlaka söylerim ama herkesin yetişkin bir birey olduğunun ve kendi düşünme kabiliyetinin bilincinde olarak. Dolayısıyla kimseyi domine etmek ya da manipüle etmekten yana değilim." diyen başarılı oyuncu, kadınların yaşam alanlarının domine edilmeye ve mutlak yönlendirilmeye mecbur bırakıldıklarından bahsetti.

Kadın olmanın hayatın her alanında zorlaştırıldığını ve samimiyet adı altında kadınların özgürlük alanına tecavüz edildiğini söyleyen Soysert, medya sektöründe yaşanan mobbing ya da taciz olayları ile ilgili olarak da, "Kişisel olarak mobbing yaşamadım ama bu tamamen benim şansım. Çünkü mobbing artık hayatın her alanında, her sektörde var. Kişiler bunu mobbing yaptığını düşünerek yapmıyor ama yaptıkları mobbinge giriyor. Çalışma saatlerinize tecavüz edilmesi bile bir mobbing. Maalesef bu toplumun çalışma gerçeğinde bu var. Şimdi adı kondu sadece. İnsanlar artık neye maruz kaldığını biliyor."

18-11/19/dolunay-soysert-1542614284.jpg

Yaşanılan her sorunun, eşitsizlik ve adaletsizliğin temelinde sahip olunan mevcut mentalite olduğunu belirten Dolunay Soysert, "Giderek daha kapitalist, tüketmeye yönelik bir sisteme teslim oluyoruz. Bu da özümüzde sahip olduğumuz saflığı ve iyiliği yitirmemizden kaynaklanıyor. Ama tüm bunlar yaşadığımız dünyanın sorunu, sadece bizim değil." dedi.

‘SAMİMİYET ADI ALTINDA ÖZGÜRLÜĞE TECAVÜZ EDİYORLAR’

Kadın olduğunuz için bir konuda engellendiğinizi hissettiniz mi hiç?” sorusuna “Türkiye de kadın olmakla ilgili hepimizin sıkıntısı var. Bu yıl devam eden oyunum ‘Kul’da da bunu işliyoruz. Yalnız kadın olmanın, çalışan kadın olmanın zorluklarına değiniyoruz. Toplumun sizden beklediği o resmin içine giremezseniz neye maruz kalırsınız? Bunların cevaplarını vermeye çalışıyoruz. Bu sadece taciz anlamına gelmiyor. Toplumun baskısı var. ‘Komşu bakışı’ dediğimiz şey bile sizin üzerinizde ağır bir baskıya dönüşebiliyor. Ardı arkası kesilmeyen sorular var: Evlenmeyecek misin? Çocuk yapmayacak mısın? Bunlar kişisel özgürlüğünüzü kısıtlıyor. Ve bu sorular bizim ülkemizde bir kadına dünyanın en normal soruları gibi fütursuzca soruluyor. Samimiyet adı altında herkesin kadınların özgürlük alanına rahatlıkla tecavüz ettiğini bir kadın olarak hissetmemeniz mümkün değil. Biraz geç bir saatte sokakta yürürken bile önce insan olduğunuzu değil kadın olduğunuzu düşünürsünüz" dedi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin