resim yok
15 Temmuz 2014 - 13:36
Magazin

Modern avangart ve şık!

Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Özge Özder'in, gardırobunu Elele Dergisi'ne açtı, moda ve stil tercihlerini anlattı.

 
Stiliniz şekillenirken en çok nelerden etkileniyorsunuz?

Yaşamımla bağdaşması önemli. İçimdeki benle, bulunduğum ortamla, dinlediğim müzikle hatta inandığım dünyayla tutarlılık göstermesi gerekiyor. Hayvan hakları aktivisti ve bir dernek kurucusu olarak kürk giymem mümkün değil mesela. O kürkü gerçek değil diyerek giyebilir, insanları kandırabilirsiniz belki ama ruhunuz o işkence temsilcisi kıyafeti sırtınızda soğukkanlılıkla taşımayı kaldırıyorsa, ben artık o kürkün gerçekliği ya da sahteliği ile değil, sizin sahteliğinizle ilgilenmeye başlarım. Ömründe rock müzik dinlememiş birinin moda oldu ya da cool görüneyim diye rocker gibi giyinmesi, insanların müthiş bohem giyinip sekiz yıldızlı otelde tatil yapıyor olması gibi şeyler bana komik geliyor.
 
Tarzınızı nasıl tanımlıyorsunuz?
 
Beni bıraksanız zaman zaman zıpır bir erkek çocuğu gibi, zaman zamansa bohem bir genç kadın gibi giyinirim çoğunlukla. Yazın tek parça maksi ya da diz boyu elbiseler ve sandaletler vazgeçilmezim. Kışın daha asi kılıklı bir kadın çıkıyor içimden. Dinlediğim müziği yansıtır oluyorum adeta ama özel zamanlar için seçtiğim parçalarda asimetri, geometrik hareketler ve sadeliği ön planda tutuyorum. Dikkat çekici ayrıntıları olan modern, avangart şeyleri seviyorum. Klasik elbiseler giymem gerektiğinde ise asil ve az detaylı zarif parçalar seviyorum. Çok dişi bir kıyafet seçsem bile bunu bir sadelik içinde yapıyorum. Fazlalık beni rahatsız ediyor.
 
Ne giyeceğinizi uzun uzun düşünür müsünüz?
 
Özel bir ortamsa düşünürüm elbette. Özenli ve saygılı olmaya gayret ederim. En son Sadri Alışık ödül töreninde giydiğim kıyafetim için güzel eleştiriler aldım ve çok mutlu oldum. Ödül almaya sahneye kopuk düğmeli, koltuk altı ıslak, buruşmuş gömlek, çamurlu ayakkabıyla çıkan 'sizi takmıyorum' mesajı vermeye çalışan o arka sokak kılıklı ağabeyler beni müthiş itiyor. Aynı şeyin saçına tarak değmemiş kadın versiyonu da var tabii... İşin komiği bu insanları yeğeninin sünnet düğününde göbek atarken takım elbisesiyle ya da en şık kıyafetiyle görürsünüz...[reklam]

Modayı nasıl, nereden takip edersiniz?
 
Öyle bir takip algım yok. Sezon açılır, parçalar ortaya çıkar, ben de bana uygun olanı seçip alırım, o kadar. Ama nedenini bilmeden bir süre sonra bana demode görünen kıyafetlerim oluyor. Demek ki zaten takip etmesek de bir şekilde moda bize dikte ediliyor. Vahşi kapitalizm!
 
Kararsız kaldığınız bir günde tercihiniz ne tarz kıyafetlerden yana olur?

 
Ortama en uygun olandan yana. Fark yaratıp sıra dışı olacağım diye uğraşırken komik olanlara çok gülerim.

 

'PARFÜM BAĞIMLISIYIM'

En sevdiğiniz aksesuar hangisi?
 
Kesinlikle güneş gözlüğü. Güneş gözlüğünün fonksiyonel olması dışında kamufle edici olması da çok işime yarıyor. Yaz-kış takmazsam kendimi çıplak hissediyorum.
 
Parfümünüze bağımlı mısınız? Hangi parfümü kullanıyorsunuz?
 

Kesinlikle bağımlıyım. Bir tek kendi parfümüme değil sevdiklerimin parfümlerine de bağımlıyım. Annem ya da erkek arkadaşım, yakın dostlarım parfüm değiştirdiğinde fark eder ve yabancılarım.
 
Ara sıra başka parfümlere yönelmeme rağmen kışları Armani She ve yazları DKNY Woman hep sabit kullandığım parfümler. Gece parfümü olarak ise Jean Paul Gaultier ve Lolita kullanıyorum.

 

 

GÜNEŞİ BEKLERKEN'İN BORA'SI HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin