Ruslardan Muhteşem Yüzyıl'a rakip dizi geliyor!

Rus yapımcılar, Rusya'da iki yıldır izlenme rekorları kıran 'Muhteşem Yüzyıl'a karşılık Türk motifleri içeren yeni bir dizi çekiyor.

resim yok
15 Ağustos 2013 - 11:19
Magazin

Rus yapımcılar, Rusya'da iki yıldır izlenme rekorları kıran 'Muhteşem Yüzyıl'a karşılık Türk motifleri içeren yeni bir dizi çekiyor.

Moskova Türk Tiyatrosu'nun kurucusu ve bu dizi filminde rollerden birini alan Yunus Arakız, Rusya'nın Sesi Radyosu'na verdiği demecinde "Yasemin" dizi filmin ilk Rus-Türk yapımı dizi filmi olacağını söyledi.

 

Filmin finansmanı ve çekimleri Rus yapımcıları tarafından yapıldığını söyleyen Arakız, ancak filmde çok sayıda Türk aktörün yer aldığını ve filmde anlatılacak olayların İstanbul'da gerçekleşmiş olduğunun altını çizdi.

Çekimlerin hepsi başından sonuna kadar Moskova’da olacak. Mosfilm’in içerisinde büyük bir angar yapıldı.

 

Bu angarın içerisinde ‘Küçük İstanbul’ dekorasyonuyla pazar yeri, dükkanları, kahvehaneleri, aklınıza gelebilecek İstanbul'u ve Türkiye’yi anlatabilen her türlü motif orada mevcut. Çekimler kapalı bir alanda, hiç bir hava şartından etkilenmeden, gece gündüz çalışılabilecek bir ortamda, çok rahat bir ortamda yapılacak.

 

'YASEMİN'İN 'MUHTEŞEM YÜZYIL'A TAŞ ÇIKARACAĞI SÖYLENİYOR!

 

Rusya'nın en büyük stüdyolarından Mosfilm'de çekimine başlanan “Yasemin” adlı televizyon dizisi için İstanbul’daki Sultanahmet semtinin kopyası inşa edildi.

Muhteşem Yüzyıl’a taş çıkaracağı” söylenen dizinin dekoru milyonlarca dolara Rusya’nın en ünlü sanatçılarından, “Anna Karenina” filminin dekorlarına da imza atan Sergey İvanov'a hazırlatıldı. Dizinin senaryosunu ise ünlü Rus yazar Anna Kozlova kaleme aldı.

Mosfilm stüdyolarından açıklama yapan yetkililer, görkemli dekor için gerekli malzemeleri Türkiye, Mısır ve hatta Hindistan’dan getirttiklerini belirtti.

 

3 GENÇ RUS KIZIN TÜRKİYE MACERALARI

 

Yönetmen Vyaçeslav Kaminski de dizisiyle ilgili şunları söyledi:
[reklam]
“Yasemin dizisi, üç genç Rus kızın aldıkları ciddi kararla Türkiye’ye nasıl yerleştiklerinin hikâyesi. Rus kültüründen çıkan ve Türk kültürüne adapte olmaya çalışan bu kızların bunu nasıl başardıklarını anlatıyoruz.

Dizide tıpkı Muhteşem Yüzyıl’da olduğu gibi bol entrika bulunuyor. Sonbaharda yayınlanacak dizinin ilk bölümü, başroldeki Yasemin’i canlandıran Yekaterine Krupenina’nın tam boy portresiyle başlıyor.

Bu resim, Sultanahmet semtindeki bir otelin girişinde yer alıyor. Sonra bu resimle ilgili hikâye anlatılmaya başlanıyor. Dizi hakkında daha fazla bilgi veremem.

Ancak en azından Muhteşem Yüzyıl kadar seyirciyi ekranların başına toplayacağından eminim.”

“Yasemin” dizisinin çekimleri büyük sır perdesi arkasında yürütülüyor. Sadece dekor değil, içerik de son derece gizli tutuluyor.

 

 

MERVE BOLUĞUR, MUHTEŞEM YÜZYIL'DAN NE KADAR KAZANACAK?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin