Rusya'da 'En güzel Türk oyuncu' anketinde kim önde?

Ünlü oyuncu, rol aldığı dizilerin Rusya’da yayınlanmaya başlamasıyla birlikte ülkede popüler oldu.

resim yok
22 Ocak 2014 - 10:33
Magazin

Ortadoğu ve Balkan ülkelerinde geniş bir hayran kitlesi bulunan başarılı ve güzel oyuncu Songül Öden, şimdi de Rusya’da adından söz ettiriyor.

Ünlü oyuncu, rol aldığı dizilerin Rusya'da yayınlanmaya başlamasıyla birlikte ülkede popüler oldu.


Öden, Rusya’nın popüler sitesi beauty-around.com'un yaptığı 'En güzel Türk oyuncular' anketinde de ilk sıraya yerleşti.

 

ANKET SONUÇLARI

İşte o anket...

1- SONGÜL ÖDEN
2- MERYEM UZERLİ
3- BİRCE AKALAY
4- NURGÜL YEŞİLÇAY
5- BERGÜZAR KOREL
6- TUBA BÜYÜKÜSTÜN
7- NUR AYSAN
8- BEREN SAAT
9- NEBAHAT ÇEHRE

10- CANSU DERE

 

ÖDEN'İN KARİYERİ

Öden, Diyarbakır'da doğdu. İlk, Orta,Lise ve Üniversite öğrenimini Ankara'da tamamladı.. Lise yıllarında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda eğitim alan oyuncu daha sonra Hacettepe Üniversitesinde yarı zamanlı Şan eğitimi aldı.. Ardından, Ankara Üniversitesi - Dil Tarih Coğrafya Fakültesi - Tiyatro Bölümünden mezun olan Öden, Ankara Deneme Sahnesi, Trabzon Devlet Tiyatrosu ve Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda görev aldı.. Enver Aysever ile birlikte Attila İlhan şiirlerinden uyarladıkları Ne Kadınlar Sevdim adlı projenin yazım ve oyunlaştırma çalışmalarında bulundu.. Daha sonra Devlet Tiyatrosundan ayrılan Öden, İstanbul’da Televizyon ve Tiyatro çalışmalarına başladı..[reklam]

Sait Faik Hikayelerinden uyarlanan Havada Bulut projesinin ardından Gümüş adlı dizi ile Türk Televizyon tarihinde Ortadoğu, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetlerde en çok izlenen proje olma özelliği ile rekor kırdı.. Amerika'da son dönemin en önemli televizyon klasikleri arasında ilk 50 ye girdi (Bu sıralama içinde Türkiyenin’de çok yakından tanıdığı Dallas ve Uzay Yolu adlı dizilerin arasında yerini aldı)

2009 Yılında Onur Ünlü’nün Senaristliğini yaptığı Acı Aşk adlı Sinema Filmi’nin yanı sıra, Orhan Kemal'in eseri olan 72.Koğuş’un 2011 yılında çekilen Sinema Filminde rol aldı.

Kahire Film Festivali ve Muscat Film Festivalin’de onur konuğu olarak ağırlanan Öden, Muscat Film Festivalin’de Susan Sarandon ve Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte onur ödülü aldı.. Birçok kez Ortadoğu'nun en iyi kadın oyuncusu seçilen oyuncu, önemli markaların uluslararası reklam yüzü oldu, Mısır yapımı Underground adlı dizide konuk oyuncu olarak görev aldı.

Oyuncu Ortadoğu'da Filistin’de yaşanan çocuk ve kadın ölümlerini kınayan 8 dünya starının da bulunduğu konuşmacılar arasında yer aldı.. 2009 senesinde Bulgaristan'da Kültür ve Barış Elçisi ilan edildi.. Öden'in uluslararası tanınırlığı’nın yanında Kadın ve Çocuk Haklarına gösterdiği duyarlılık sebebiyle Birleşmiş Milletlerin Kadına Şiddet ile mücadele yüzü oldu (Dünya Güzelimiz Azra Akın ile birlikte)

Sadri Alışık Tiyatrosu'nda, Kadıncıklar ve Küçük Adam Ne Oldu Sana oyunuyla adaylıklar ve en iyi kadın oyuncu ödülleri aldı.. Ortadoğu'da mizacı ve oyunculuk üslübu ile ilgili Rose of Turkey lakabıyla anılan oyuncu aynı zamanda öykü denemeleri de yapmaktadır.. (BBC International ‘Rose of Turkey’ Türkiye'nin modern yüzü adı altında bir program hazırladı, CNN International da bu başarıyı araştıran bir dizi program yaptı, ayrıca Yunan yapımı Kısmet belgesellerinde Oyuncunun başarılarından ve Arap kadınlarının ona olan ilgisine yer verildi). Hali hazırda  bir Amerikan adaptasyonu olan Umutsuz Ev Kadınları dizisinde yer almaktadır..

 

 

SONGÜL ÖDEN'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin