Selahattin Paşalı ve Ece Çeşmioğlu'lu "Mukavemet" MUBI’de yayında!

Soner Caner’in yazıp yönettiği, prömiyerini 41. İstanbul Film Festivali’nde yapan MUKAVEMET, izleyicileri gerilim dolu bir geceye davet ediyor.

Volkan Usta
21 Temmuz 2023 - 14:34
Viral

Selahattin Paşalı ve Ece Çeşmioğlu’nun başrolleri paylaştığı MUKAVEMET, genç bir çift ile peşlerini bırakmayan eski sevgili arasında geçen gerilim ve şiddet dolu bir geceyi anlatıyor. Rauf (2016) ve Gönül (2022) filmleriyle tanınan Soner Caner’in yazıp yönettiği bu psikolojik gerilim, Türkiye’de kesintisiz tek plan olarak çekilen ilk film olarak da büyük merak uyandırıyor.

23-07/13/1689240803_mukavemet_still022.png

İstanbul'da bir apartmanın bodrum katında yaşayan Ecem ve Rahmi, ilişkilerinin henüz başında olan genç bir çifttir. Ecem’in peşini bırakmayan saplantılı eski sevgilisinin kapılarına dayanmasıyla kabusa dönüşen ve bitmek bilmeyen gece başlar. Yaşanan cinnet anına seyirciyi adım adım tanık ettiren film, kıskançlık ve öfke temaları üzerinden toplumsal cinsiyet ve erkek şiddeti gibi meseleleri de arka planına taşıyor. 

23-07/13/1689240793_mukavemet_still015.png

Selahattin Paşalı, ilk sinema projesi olan MUKAVEMET’le ilgili şöyle diyor: “Film ekip işidir, ama tek plan, birlikte hareket etmenin, zamanlama ve konsantrasyon kavramlarının önemini bu film bir kez daha öğretti bana.” Tek gecede, aksiyonu hiç kesmeden yapılan bu özel çekim tekniği için deneyimli görüntü yönetmeni Vedat Özdemir’le çalışan yönetmen Soner Caner de çekimler öncesi uzun bir ön hazırlık süreci geçirmelerinin önemini her fırsatta vurguluyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin