Star Trek'ten bir yıldız daha kaydı: Lawrence Montaigne hayatını kaybetti

1960 ve 1980'li yıllarda birçok televizyon dizisinde yer alan ancak özellikle orijinal Star Trek serisinde Romulan ve Vulcan görünümleriyle hatırlanan aktör Lawrence Montaigne hayatını kaybetti.

Volkan Küçükel
20 Mart 2017 - 13:16
Gündem

1960 ve 1980'li yıllarda birçok televizyon dizisinde karakter oyuncusu ve konuk rollerle yer alan ancak özellikle orijinal Star Trek serisinde Romulan ve Vulcan görünümleriyle hatırlanan aktör Lawrence Montaigne hayatını kaybetti.

STAR TREK RESMİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURULDU

86 yaşında hayata gözlerini yuman aktörün ölüm haberi Star Trek resmi sosyal medya hesabından aşağıdaki şekilde duyuruldu.

17-03/20/star-trek-twitter.png

AKTÖRÜN KARİYERİ

1953 senesinde Vincente Minnelli müzikali The Band Wagon ile başlayan oyunculuk kariyeri 1960'lı yıllarda hız kazanan aktör 1963 senesinde Steve McQueen'li hit film The Great Escape'de rol alarak ses getirmeyi başardı.

Montaigne bu yapımın ardından The Greatest Show on Earth, The Outer Limits, Combat, Burke's Law, The Fugitive, Perry Mason, Hogan's Heroes, Daktari, I Spy and The Time Tunnel, Batman gibi çeşitli televizyon dizilerinde rol aldı.

17-03/20/lawrence-montaigne.jpg

STAR TREK'TE İKİ BÖLÜMLÜK SERÜVEN

Montaigne, Star Trek serisinde de karşımıza çıkan bir isim. Aktör, 1966 senesinde dizinin "Balance of Terror" isimli bölümünde Romulan Decius ve 1967 senesinde "Amok Time" bölümünde Vulcan Stonn karakteriyle karşımıza çıktı.

2012 senesinde StarTrek.com'a verdiği röportajda Leonard Nimoy'un CBS'in suç dizisi Mission: Impossible projesine katılmak için görüşmeler yapması nedeniyle yapımcıların kendisine Nimoy'un rolünü önerdiğini belirten Montaigne; geri dönmemesi halinde Nimoy'un rolünü devralma konusunda sözleşmelere imza attığını ancak Leonard'ın geri dönüşüyle birlikte bu sözleşmelerin rafa kaldırıldığını ifade etmişti.

Aktörün film projeleri arasında ayrıca Tobruk (1967), The Power (1968), The Psycho Lover (1970) ve Escape to Witch Mountain (1975) gibi yapımlar da bulunuyordu.

"Lawrence Montaigne"

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin